citytrips

Citytrip time: direct van Amsterdam naar Londen!

Yes it’s time to plan a citytrip with your BFF! Vanaf 2020 kan je namelijk vanuit Amsterdam direct naar Londen met de Eurostar. Op dit moment zijn er helaas nog grenscontroles waardoor je nog een overstap nodig hebt in Brussel-Zuid, maar gelukkig is dit binnenkort eindelijk verleden tijd.

Directe verbinding Amsterdam – Londen

De Tweede kamer heeft het al vaker gehad over een directe trein verbinding tussen de twee steden. Ze willen er op deze manier voor zorgen dat er minder luchtverkeer komt tussen Amsterdam en Londen. Dit heeft staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) in een akkoord bereikt met België, Frankrijk en Groot-Brittanië. Hoe chill is het dat je dan niet meer moeilijk hoeft te doen en gewoon de trein in stapt en kan blijven zitten tot Londen! Even een paar filmpjes aanknallen op Disney+ en je bent er!

Brexit

Maar voordat deze directe reis officieel mogelijk is, moeten NS en Eurostar eerst nog wat maatregelen samen treffen. Want we weten allemaal dat de Brexit nog bezig is. In het ergste geval kan een Brexit zonder een akkoord nog wel eens roet in het eten gooien. Dat willen we natuurlijk niet en daarom hopen we dat het allemaal goed geregeld wordt. Wij zijn wel ready voor deze city, kunnen we weer toffe foto’s maken voor Instagram!

 

LEES OOK:

 

Beeld: Unsplash

Bron: LINDA. nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen