Laurent

De 9-jarige whizzkid Laurent haalt binnenkort bachelordiploma

Het is ongelofelijk maar waar! In november 2016 begon de 9-jarige Laurent Simons al aan het gymnasium en kwam daarmee vaak in het nieuws. Ondertussen heeft hij niet alleen zijn gymnasiumpapiertje op zak, maar binnenkort ook zijn diploma van de TU in Eindhoven.

een IQ van 145

Op zijn zesde had Laurent al een IQ van 145 en begon daarom in 2016 aan het gymnasium. Het gymnasiumdiploma behaalde hij in achttien maanden. Daarna is Laurent verdergegaan op de Technische Universiteit om Electrical Engineering te studeren. Deze bacheloropleiding duurt normaal gesproken drie jaar, maar Laurent heeft deze studie binnen één jaar(!) afgerond.

Van Eindhoven naar Amerika

Wat Laurent gaat doen na het afstuderen? Dat is nog een beetje onduidelijk. Het liefst gaat hij nog geneeskunde studeren en is zijn ultimate goal om een mechanisch hart te maken, omdat zijn opa en oma hartpatiënt zijn. Maar het zou ook weleens pendelen tussen Eindhoven en Amerika kunnen worden. Want zodra hij zijn eindproject heeft ingeleverd, komt er in ieder geval een delegatie van Amerikaanse universiteiten naar Nederland toe. Zij zullen met de TU Eindhoven gaan kijken of er mogelijkheid is voor een samenwerking, meldt NU.nl.

Weet jij, net als Laurent, nog niet wat je wil doen na je studie? Check hier wat je allemaal kunt doen tijdens een gap year! 

Lees hier hoe je het beste kunt leren voor een toets!

Guinness Book of Records

De 9-jarige komt met zijn nieuwe diploma binnenkort in het Guinness Book of Records, als jongste persoon die ooit een bachelor afrondde. Zijn ouders zijn inmiddels gestopt met werken, om de ontwikkeling van Laurent te kunnen begeleiden.

LEES OOK:

Beeld: Instagram @Laurent_simons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen