the act

De eerste trailer van The Act met Joey King is er

Remember dat we schreven dat Joey King bald ging voor een nieuwe, in haar eigen woorden ‘very disturbing’, serie? Ze doelde op de Hulu-serie The Act en daar is nu de eerste volledige trailer van verschenen.

Eerste trailer

In deze vrij heftige trailer zien we hoe Joey in de huid kruipt van Gypsy Rose Blanchard, die haar moeder Dee Dee liet vermoorden omdat zij zich van haar moest voordoen als ernstig (terminaal) ziek.

Waargebeurd

Inderdaad one heck of a heavy story, dus. Helemaal als je je bedenkt dat het een waargebeurd verhaal is: de nu 27-jarige Gypsy Rose Blanchard zit momenteel een gevangenisstraf van tien jaar uit, omdat ze haar toenmalige vriendje haar moeder liet ombrengen. Gypsy’s moeder leed aan het Münchhausen-by-proxysyndroom: een aandoening waarbij iemand doet alsof een ander (vaak zijn of haar kind) ziek is en diegene daarvoor laat behandelen. Zo zat Gypsy vanaf haar 8e in een rolstoel, kreeg ze eten via een sonde en werd haar hoofd kaalgeschoren, omdat haar moeder deed alsof ze o.a. leukemie, epilepsie en een spierziekte had. Dee Dee beweerde ook dat Gypsy de mentale leeftijd van iemand van zeven had.

Gypsy zou, toen ze eenmaal besefte wat er gaande was, het spelletje mee hebben moeten spelen, omdat ze anders mishandeld werd. Ondertussen kregen moeder en dochter superveel media-aandacht en hulp uit alle hoeken. Van geld tot een roze huis van een non-profitorganisatie en tripjes.

The Act

Het is niet voor het eerst dat het verhaal het verhaal van Gypsy Rose en Dee Dee Blanchard te zien is. Eerder zond Discovery al een twee uur durende special van deze case uit, was Gypsy al eens te gast bij dr. Phil (die haar in de gevangenis interviewde) en maakte HBO er de docu Mommy Dead and Dearest over. The Act is vanaf 20 maart op Hulu te zien. Hopelijk verschijnt-ie bij ons daarna snel op Netflix (zoals vaker gebeurt met Hulu-series), maar of en wanneer is nog niet bekend.

Wist je ook al dat er een The Kissing Booth 2 komt met Joey King? Vond je The Kissing Booth leuk? Dat moet je deze 7 films ook zeker aan je bingewatch lijstje toevoegen!

Teaser trailer

Eerder kwam al een hele korte teaser trailer uit, die ons al enorm benieuwd maakte naar de volledige trailer. We zien in deze korte teaser hoe Gypsy in een rolstoel zit, aan haar bed wordt vastgebonden en terechtstaan voor haar wanhoopsdaad.

LEES OOK:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen