Herfstfilm

21x De leukste films om te kijken tijdens de herfst

Herfst is het perfecte seizoen om lekker onder de dekens te kruipen en films te kijken. En of je dit nou (corona-proof) met vriendinnen doet of in je eentje, het is altijd fijn om een lijst aan filmopties te hebben. CG!’s got your back!

Clouds

Clouds staat pas net op Disney+ en vertelt het bijzondere verhaal van Zach Sobiech (Fin Argus). Hij is een high school student met talent voor muziek, maar lijdt aan osteosarcoom, een zeldzame vorm van botkanker. Als hij het nieuws krijgt dat hij niet meer lang te leven heeft, besluiten hij en zijn bff en songwriting partner Sammy (Sabrina Carpenter) hun dromen achterna te gaan. Met de hulp van Zach’s mentor en leraar Mr. Weaver, krijgen Zach en Sammy de kans van hun leven en krijgen een record deal aangeboden. Je volgt Zach op zijn onvergetelijke reis vol vriendschap, liefde en muziek.

Love, Simon

Dit is niet je typical teenage love story, want de 17-jarige Simon is namelijk homoseksueel en staat op het punt om uit de kast te komen. Online heeft hij iemand ontmoet die ook homoseksueel is en na een aantal gesprekken wordt hij verliefd op deze mystery man. Hij wil uitzoeken wie de persoon is waar hij mee heeft zitten kletsen en tegelijkertijd ook uit de kast komen voor zijn familie en vrienden. Dit gebeurt natuurlijk niet zonder chaos en hilarische momenten.

Tall Girl

Deze nieuwe film op Netflix gaat over de één meter vijfentachtig lange Jodi. Na jaren struggelen met haar lengte, lukt het haar toch om haar onzekerheden opzij te zetten. Toch maken de studenten op haar high school het Jodi alsnog moeilijk; iedereen maakt grapjes over haar lengte, omdat ze – letterlijk – overal bovenuit steekt. Ze is jaloers op haar beste vriendin (die in haar ogen perfect is) en wordt verliefd op een nieuwe jongen bij haar op school. How does this end?

The Babysitter

Bij herfst hoort ook horror, dus deze film kan niet ontbreken in dit lijstje. The Babysitter gaat over een jongen, Cole, en zijn supersexy babysitter Bee. Wanneer Cole na bedtijd wakker blijft en zijn babysitter denkt dat hij slaapt, sluipt hij zachtjes naar de rand van de trap. Hij ontdekt hier dat zijn knappe babysitter in een vreemde sekte zit. Wanneer Bee erachter komt dat Cole alles heeft gezien, doet zij er alles aan om hem de mond te snoeren…

The Babysitter: Killer Queen

Je dacht dat het na The Babysitter over was? Well, there is more! In The Babysitter: Killing Queen probeert Cole, het voormalige oppaskind van Bee, zijn traumatische ervaringen te verwerken. En dat is best lastig wanneer niemand je gelooft. Alleen buurmeisje Melanie gelooft Cole, waar hij tot over zijn oren verliefd op is. Als ze hem overtuigt om mee te gaan naar een feestje aan een meer, begint de nachtmerrie weer van vooraf aan…

Coraline

Misschien is ze wel één van de grootste angsten uit onze jeugd: Coraline. Deze animatiefilm gaat over een meisje, Coraline, die een mysterieuze deur vindt in haar nieuwe huis. Ze is boos is op haar ouders vanwege de verhuizing en zit daarom steeds vaker in een andere wereld die ze via de mysterieuze deur binnenkomt. Coraline komt langzamerhand tot de ontdekking dat in de andere wereld niet alles is wat het lijkt. Vooral die creepy knopenogen blijven ons nog steeds achtervolgen.

To All The Boys I’ve Loved Before

Mocht je deze film nog niet gezien hebben (wat een crime is, in case you haven’t), dan is dit het moment dat je verliefd gaat worden op Peter Kavinsky. De film gaat over Lara Jean die, toen ze klein was, brieven schreef aan al haar crushes. Lana heeft al die jaren de brieven voor zichzelf gehouden tot haar jongere zusje de brieven vindt en ze allemaal op de post naar de betreffende persoon doet. Om de roddels tegen te gaan, gaat ze een relatie aan met de super knappe Peter Kavinsky. De twee beginnen al snel gevoelens voor elkaar te krijgen, maar spreken dit niet naar elkaar uit, waardoor er jaloezie en verdriet tussen de twee in komt te staan. Het is de meest romantische film ever, so go watch! En ben je na deze film nog niet klaar? Er is inmiddels ook een deel 2 te zien op Netflix!

Dit is alles wat we weten over het derde deel van TATB!

Coco

Miguel heeft de droom om muzikant te worden, net zoals zijn over-overgrootvader. Om zijn droom te kunnen waarmaken doet hij een poging tot het binnenkomen in de wereld van de overledenen. Op deze manier probeert hij erachter te komen waarom muziek verboden is in zijn familie.

When We First Met

Drie jaar geleden leerde Noa zijn beste vriendin kennen. Inmiddels is z’n BFF getrouwd, maar Noa heeft nog altijd een crush op haar. Hij komt erachter dat een ‘magische’ photobooth hem terug kan brengen in de tijd waar hij zijn beste vriendin heeft leren kennen. Hij ziet dit als dé kans om niet in de friendzone te belanden. Helaas pakt het allemaal niet zo goed uit als hij had gedacht en leidt dit tot een hilarisch verhaal.

Hush

Hush gaat over een dove schrijfster die alleen in een hutje in een bos woont. Wanneer er een gemaskerde moordenaar voor haar raam staat moet ze zich verdedigen en probeert ze er alles aan te doen om de moordenaar niet binnen te laten. Omdat ze doof is, maakt dit het extra moeilijk. Pas wanneer de moordenaar erachter komt dat de vrouw niets kan horen, begint de horror pas echt.

Hey horror lover! Deze creepy films en series moet je ook zeker aan je lijstje toevoegen!

All Together Now

In All Together Now volgen we de altijd optimistische en getalenteerde muzikale middelbare scholier Amber Appleton (Auli’i Cravalho). waarvan haar leven allsbehalve stabiel is. Ze is dakloos en woont in een busje, maar dit is voor de buitenwereld een groot geheim. Amber heeft één grote droom en dat is om te studeren aan de universiteit Carnegie Mellon. Ze moet school zien te combineren met de dramaclub, haar lange werkdagen in een donuwinkel en het helpen van haar alleenstaande moeder in het huishouden. Het liefst slaat ze zich in haar eentje overal doorheen totdat haar dromen in gevaar komen. Dan moet Amber leren haar zelfgekozen familie leren te vertrouwen…

Alive

Oh Jun-U wordt op een dag wakker en ontdekt dat zijn familie zonder hem op vakantie is gegaan. Diezelfde ochtend breekt er een wereldwijd virus uit dat kannibalisme veroorzaakt (yes, really). Oh Jun-U blijft vast zitten in zijn appartement zonder wifi terwijl de wereld wordt overgenomen door zombies. Als hij erachter komt dat zijn buurvrouw ook nog in leven is, doen ze er alles aan om elkaar te redden.

Love, Guaranteed

Om haar kleine advocatenkantoor te redden, neemt Susan met tegenzin een goedbetaalde, maar bijzondere zaak aan. Nick wil namelijk een datingssite aanklagen, nadat hij op 986 (!) dates is geweest en nog steeds geen liefde heeft gevonden.

The Paramedic

Angel beland door een tragisch ongeluk in een rolstoel, en komt zo in een depressie terecht. Omdat hij niet in staat is om zijn leven op te pakken, heeft hij zijn focus gelegd op het nemen van wraak. En dit keer heeft hij zijn zinnen gezet op de vrouw die hem achterliet toen hij haar het hardst nodig had.

The Duchess

Katherine is een alleenstaande moeder die balans probeert te vinden tussen haar carrière, haar tienerdochter en de relatie met haar vriend. En of dit nog niet genoeg was om mee te dealen: Katherine overweegt om zwanger te worden van haar ex.

The Devil All The Time

Deze film volgt verschillende verhaallijnen: Willard Russell, een oorlogsveteraan die zijn vrouw Charlotte verliest aan kanker, lovers en seriemoordenaars Carl en Sandy Henderson die het op modellen gemunt hebben, Pastoor Roy en zijn rechterhand Theodore die op de vlucht zijn voor de politie en Arvin, de zoon van Willard en Charlotte.

Mét hotties Robert Pattinson en Tom Holland!

Chemical Hearts

Chemical Hearts gaat over Henry (Austin Abrams). Hij is nog nooit écht verliefd geweest totdat Grace (Lili Reinhart) in zijn leven komt. De twee worden samen aan het werk gezet als editor in chief. Al snel merkt Henry dat Grace anders is dan andere meiden: ze draagt jongensachtige kleding en loopt met een kruk. Het is duidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. Henry wordt head over heels verliefd op haar ondanks de kans op een gebroken hart. De trailer van de film begint met de zin: ‘You are never more alive than when you are a teenager’, dus als Henry nu niet voor de liefde van zijn leven gaat, wanneer dan wel…? Yep, don’t forget to grab some tissues.

Chemical Hearts is te zien op Amazon Prime!

Bridget Jones’s Baby

Voor iedereen die deze film nog nooit heeft gezien (HOE DAN?!): de film is het derde deel in de Bridget Jones-filmreeks. Eerder verschenen al Bridget Jones’ Diary en Bridget Jones: The Edge of Reason. In Bridget Jones’s Baby wordt Bridget onverwachts zwanger en moet ze erachter komen wie de biologische vader van haar ongeboren kind is. Haar zoektocht zorgt voor een hoop ellende, hilariteit én romantiek!

Nu op Netflix te zien!

The Half Of It

In de film maak je kennis met Ellie Chu, die een buitenbeentje op haar school is. Ze maakt het huiswerk van anderen voor geld en wordt gepest met haar achternaam. Op een dag vraagt Paul aan Ellie of ze een liefdesbrief voor hem wilt schrijven. Hij heeft namelijk een crush op Aster en wil niet dom overkomen. Maar als Ellie Aster ontmoet, is ook zij gelijk verliefd. Ze helpt Paul, om zo zelf ook dichter bij Aster te komen. Ondertussen ontwikkelen Ellie en Paul een mooie vriendschap.

All The Bright Places

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek die in 2015 uitkwam, schreven door Jennifer Niven. In de film wordt Theodore verliefd op de mysterieuze Violet. De laatste tijd zit Violet nogal in een donker dal, maar dan ontmoet ze Theodore. Na elkaar beter te leren kennen worden ze verliefd en veranderen hun levens compleet. Toch is niets wat het lijkt. Wat Violet namelijk niet weet, is dat Theodore soms een heel ander persoon is en zichzelf af en toe verliest wanneer hij last heeft van dark moments. Iedereen waarschuwt Violet dat hij gevaarlijk is, maar zij gelooft het niet. In dit spannende yet romantische verhaal wordt het duidelijk of hun liefde sterk genoeg is. Ze hebben ups en downs, maar liefde overwint alles, toch?

Five Feet Apart

Stella (Haley Lu Richardson) is een typisch meisje van 17. Ze is verslaafd aan haar laptop en dol op haar besties. Maar in tegenstelling tot de meeste tieners, brengt Stella een groot deel van haar tijd door in het ziekenhuis als cystic fibrosis-patiënte. Haar leven zit vol met routines, regels en zelfdiscipline – die allemaal op de proef gesteld worden als ze de gorgeous medepatiënt Will (Cole Sprouse) ontmoet. (Wist je trouwens dat Cole Sprouse geboren is in Italië?!)

The flirting begins, maar vanwege infectiegevaar moeten ze een veilige afstand tussen elkaar bewaren. Hoe voelt liefde zonder elkaar aan te kunnen raken? En hoe houd je je aan de regels, als je niets liever wil dan ze te breken? Eén ding is zeker: deze film past zeker in ons lijstje van zielige films als je zin hebt om een potje te janken

Te zien op Amazon Prime!

LEES OOK:

Beeld: All Together Now, The Devil All The Time, Love, Simon, Hush

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Anoniem
  Reactie: When some one searches for his required thing, therefore he/she wishes to be available that in detail, thus that thing is maintained over here.
  Beantwoorden
 • where to buy weed
  where to buy weed
  Reactie: Appreciate you sharing, great post.Really looking forward to read more. Really Cool.
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen