snelle

De nieuwe hit van rapper Snelle bevat een belangrijke boodschap

Rapper Snelle kwam alweer een week geleden uit met een gloednieuw nummer die hij in samenwerking met Interpolis maakte. Het nieuwe lied is onderdeel van een campagne om appen op de fiets tegen te gaan.

Smoorverliefd

De inspiratie uit het nieuwe lied werd door Snelle gehaald uit gesprekken die hij met jongeren voerde die zelf door afleiding van hun telefoon een ongeluk hebben gehad. Deze aangrijpende verhalen vormden de basis voor ‘Smoorverliefd’. In de bijbehorende clip volg je het verhaal van twee (smoor)verliefde tieners, die door een ongeluk niet meer samen zijn.

Hoewel een mobiel vasthouden op de fiets inmiddels verboden is, zegt 77,6% van de jongere fietsers (15-17 jaar) toch nog de telefoon in het verkeer te gebruiken. En dat moet natuurlijk een stuk minder worden.

‘Ook ik was me niet altijd bewust van het gevaar van het gebruiken van je telefoon op de fiets’, vertelt Snelle. Toen ik op uitnodiging van Interpolis in gesprek ging met zes jongeren en hun verhalen hoorde, snapte ik pas wat een probleem dit is. Doordat ik hoorde hoeveel ongelukken er gebeuren en wat de impact hiervan is, werd ik geïnspireerd om er een liedje over te schrijven.’

PhoNo

Onderdeel van de campagne is ook de ‘PhoNo’ app van Interpolis. PhoNo helpt jongeren om op een leuke manier mobielvrij te fietsen. Voor elke minuut die jij namelijk mobielvrij fietst, doneert interpolis aan Stichting De Noordzee. Dit is een organisatie die bijdraagt aan de bescherming en duurzaam gebruik van onze Noordzee.

Nog leuker: als je de app download kun je zelfs kans maken op een exclusief optreden van Snelle in je klas! De PhoNo app kun je hier downloaden.

Clip

Naast dat het nummer Smoorverliefd en de clip een superbelangrijke boodschap vertellen, is het liedje ook nog eens heel leuk (en zijn we op de CG! redactie eraan verslaafd).

Geen mobiel meer op de fiets gebruiken dus!

Check ook onze laatste Weekly New Music Update voor de gloednieuwe track van onder andere The Jonas Brothers, Lauv en Louis Tomlinson!

Ook benieuwd naar de making of? Die check je hieronder!

LEES OOK:

Beeld: YouTube

Bron: Adformatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen