Victoria's Secret

De Victoria’s Secret show stopt

De meeste bekende en bekeken modeshow van het lingeriemerk Victoria’s Secret is gecancelled. Het moederbedrijf liet afgelopen donderdag weten te stoppen met de catwalk show vanwege veel kritiek. Ook zou de show niet meer passen bij de marketingstrategie van het bedrijf.

Victoria’s History

In 1995 hield Victoria’s Secret haar eerste modeshow. Hiermee kreeg het lingeriemerk wereldwijd persaandacht en werd het het “lingerie-evenement van de eeuw” genoemd. In 1997 pakte Victoria’s Secret groots uit. Ze begonnen gebruik te maken van bekende modellen, waaronder Helena Christensen, Tyra Banks en Karen Mulder. Dit werden ook meteen de allereerste Victoria’s Secret Angles. De ‘Angels’ zijn de gezichten van het lingeriemerk en laten zichzelf zien op belangrijke events. Natuurlijk herkennen we de Angels ook aan hun grote vleugels op de catwalk tijdens de modeshow.

Kritiek

De afgelopen tijd heeft het lingeriemerk een heleboel kritiek over zich heen gekregen. De ex-marketingbaas van VS, Ed Razek, zou in een interview met Vogue hebben gezegd dat er geen plek is voor transgender- en plus-sizemodellen. Zulke mensen zouden niets te zoeken hebben tussen de Angles, vindt hij. ‘We hebben in 2000 een tv-special gemaakt met plus sizes. Daar was niemand in geïnteresseerd, nu nog steeds niet.’ Deze uitspraken schoten bij veel in het verkeerde keelgat en op Twitter barstte de bom. Uiteindelijk heeft Ed Razek zijn excuses via Twitter aangeboden: ‘Mijn opmerking over transgenders in de show van Victoria’s Secret kwam over als ongevoelig. En daarvoor bied ik mijn excuus aan. Voor de duidelijkheid: we willen heel graag een transgender model in de show hebben. Er zijn ook veel transgendersmodellen bij castings geweest, maar net als vele anderen hebben ze het niet gehaald, maar dit ging nooit om hun geslacht. Ik bewonder en respecteer hun reis op weg naar wie ze echt zijn.’ Ondertussen heeft Valentina Sampaio, als eerste transgender model, de casting van Victoria’s Secret gehaald.

No Show

Omdat de show de laatste tijd zoveel kritiek kreeg, is er besloten om dit jaar de show helemaal te cancellen. Het schoonheidsideaal van Victoria’s Secret zou namelijk niet meer passen bij deze tijd en kan opgevat worden als vrouwonvriendelijk. Of de show volledig gaat stoppen is nog niet bekend, maar dit jaar zullen we het zonder show moeten doen.

LEES OOK:

Beeld: Instagram @romeestrijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen