Demi angry

Demi Lovato is boos na figure shaming headline

We weten dat ze media is niet altijd even vriendelijk is. Dat weet Demi Lovato ook maar al te goed. Nadat Demi zag dat zij op de homepagina van een nieuwssite stond met een onvriendelijke tekst over haar lichaam, she had enough.

Figure shaming

De Amerikaanse nieuwssite Inquisitr gooide een foto van Demi online met de tekst: ‘Demi heeft blijkbaar een voller figuur na een sportsessie in LA.’ Miss Lovato was niet zo blij met deze tekst en leek weer BFF’s te zijn met met social media. Ze postte een verhaal in een Insta Stories. ‘Ik ben meer dan mijn gewicht’, begint ze. Er volgde een serie aan Stories waarin Demi de media wees op  figure shaming en de effecten die het heeft op mensen. De kop van Inquisitr is vooral pijnlijk omdat Demi open is geweest over haar insecureties en eetstoornis. ‘In tegenstelling tot vroeger, ben ik niet meer getriggerd door dit soort teksten over mijn figuur. Wat mij wel triggert, zijn de media die denken dat het oké is om over iemand lichaam te koppen.’ Als afsluiter spreekt ze de lezers toe: ‘Als je dit leest, luister dan niet naar die negatieve cultuurpraat die je dwingt om je figuur aan te passen of je rot erover te voelen. Jij bent meer dan een cijfertje op een weegschaal en ik ben meer dan de kop van een artikel.’ Zo is het maar net!

Het lijkt erop dat de schrijver van het artikel en Demi de kwestie inmiddels hebben uitgepraat. Het artikel is geüpdatet en bovenaan het stuk op de website staat een author’s note: ‘Allereerst een oprechte dankjewel aan Demi. Hoewel ik dit verhaal met de beste bedoelingen schreef, waardeer en begrijp ik haar perspectief op de zaak en de cultuur in het algemeen. Ik waardeer het dat ze de tijd neemt om hierover met mij in gesprek te gaan.’

Powerbabe

Demi is een echte powervrouw,  ze battlet al jaren tegen eetstroonissen en depressies en elke keer wint ze een battle. Ze heeft haar en Amerika’s obsessie met een ‘perfect’ body losgelaten en omarmt haar eigen prachtige figuur. Het is geen makkelijke weg om jezelf compleet te accepteren, vooral niet als je mind zo in elkaar zit dat je een dagelijkse dosis selfhate voelt. Maar van jezelf in een suit stoppen waar je niet in past, wordt niemand gelukkig. Demi’s eigen ongeluk uitte zich in een overdosis en sinds haar herstel lijkt het alleen maar beter te gaan met Demi. Wij zijn blij dat ze niet alleen van zich afbijt, maar het ook opneemt voor meiden alle meiden die struggelen met hun lichaam. Well done, Demi!

 

LEES OOK

Beeld: Brunopress, Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen