disney

Disney maakt remake van Lady en de Vagebond minder racistisch

De ene na de andere Disney remake wordt bekend gemaakt en er draai(d)en zelfs al een aantal films in de bioscoop. Als je Dumbo al hebt gezien is het je misschien opgevallen dat het geen een-op-een kopie van de tekenfilm was, en datzelfde geldt voor de aankomende remake Lady en de Vagebond. Anno 2019 moet Disney een beetje bij de tijd blijven en zich aanpassen aan de huidige maatschappij. Vandaar dat er besloten is om de Siamese katten uit de film weg te laten, omdat deze racistisch zouden zijn.

De siamese katten

De katten genaamd ‘Si’ en ‘Am’ zijn echte schurken in de film. Door hun getrokken ogen en accent zouden zij een racistische ondertoon hebben ten opzichte van Aziatische mensen. Niet alleen het liedje dat de katten zingen wordt veranderd, maar de Siamese kattensoort zelf wordt ook geschrapt uit het script en vervangen door een ander kattenras laat Variety weten.

Het liedje

Wij kunnen ons best voorstellen dat je het liedje dat de katten zingen even niet meer voor de geest kunt halen, daarom hebben wij hem even voor je opgezocht:

Het nummer werd 25 jaar geleden gezongen door Peggy Lee. Het nieuwe lied zal dus een iets andere inhoud krijgen en ook een andere stem. Het is de beurt aan Zangeres Janelle Monáe – die ook een stemmetje zal inspreken in de nieuwe film – om het lied nieuw leven in te blazen.

De stem van hoofdpersonage Lady, een Cocker Spaniel, zal worden ingesproken door Tessa Thompson. Justin Theroux wordt de vagebond.

Disney +

De remake van de Disney-film zal niet te zien zijn in de bioscoop, maar op de nieuwe streamingdienst van Disney: Disney +. We kunnen deze streamingdienst volgende zomer ongeveer verwachten. Tot die tijd zullen we het nog even moeten doen met de de live-action remakes van Aladdin en The Lion King. Die kunnen we wél binnenkort in de bioscoop bekijken!

LEES OOK: 

Beeld: Disney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen