Pinnen

‘s Nachts nog even pinnen zit er vanaf nu niet meer in

Pinnen voor je ‘s avonds naar een feestje gaat of gelijk erna nog even om een taxi te kunnen betalen, kan voorlopig niet meer. Banken gaan namelijk tussen 23:00 ‘s avonds en 07:00 uur ‘s ochtends hun geldautomaten uitzetten. Op deze manier hopen ze plofkraken te verminderen. Maar dit zijn niet de enige veranderingen.

Niet meer pinnen

‘s Avonds nog even een deel van je stufi pinnen voor wat mocktails kan voorlopig niet meer. De reden van deze maatregel? Het aantal plofkraken blijft maar toenemen en is ook nog eens een gevaar voor de omgeving. Door de pinautomaten ‘s nachts uit te zetten, wordt het voor criminelen lastiger om de automaat te kraken.

Plofkraken

Een ‘plofkraak’ kan op meerdere manieren, maar één manier is om een explosief in de geldlade te schuiven op het moment dat die opengaat. Hierdoor kun je de machine ‘kraken’ en geld stelen. Als de automaat uit staat, kan dit niet meer.

Meerdere veranderingen

Het uitzetten van de pinautomaten is niet de enige maatregel die wordt genomen om plofkraken tegen te gaan. Veel banken gaan ook hun pinautomaten verplaatsen naar minder dichtbevolkte plekken, om het zo veiliger te maken voor omwonenden. Het NVB (Nederlandse Vereniging van Banken) zegt ook dat er een aantal pinautomaten helemaal zullen verdwijnen.

Mocht er toch een plofkraak komen, dan willen banken dat de winst voor de criminelen zo klein mogelijk blijft. Hiervoor willen zij een maatregel inschakelen die de bankbiljetten bij een kraak onbruikbaar maakt, zoals het gebruik van verfpatronen.

Ben jij het eens met deze maatregel?

LEES OOK:

Beeld: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen