vliegveld

Dít is waarom je nooit meer de Wi-Fi op een vliegveld moet gebruiken

We maken allemaal graag gebruik van openbare Wi-Fi netwerken. En dus ook wanneer je op het vliegveld aan het wachten bent tot je het vliegtuig in mag. Zo bespaar je je batterij én je internetbundel. Maar dit is toch niet zo useful. Je loopt namelijk een groot risico als je gebruikt maakt van het Wi-Fi netwerk op een luchthaven.

De Wifi op een vliegveld

Na de stress van het optijd komen, inchecken en naar de juiste gate lopen, is het fijn om even met een Starbucks koffie hersenloos door Instagram te scrollen tot je het vliegtuig in mag stappen. Of je bent nog druk bezig met het downloaden ban films op Netflix en met het maken van een nieuwe afspeellijst. Dit kost allemaal data en dat wil je juist voorkomen. Gelukkig is er Wifi, maar na het lezen van wat wij je nu gaan vertellen, denk jij hier wel twee keer na over het gebruiken van de Wifi op een vliegveld.

Een vliegveld is dé spot voor cybercriminelen. Hackers hebben hier toegang tot veel gegevens op je telefoon of laptop. Deze gegevens kunnen ze gebruiken voor identiteitsfraude, door bijvoorbeeld in te loggen op je Facebook-account.

Waarschuwing van beveiligingsdienst

Beveiligingsdiensten proberen ons vaak te waarschuwen voor dit grote probleem, maar niemand trekt zich hier iets van aan. Duizenden volwassenen uit vijftien landen, zijn ondervraagt door het Norton Wi-Fi Risk Report over het gebruiken van openbare Wi-Fi hotspots. Hieruit bleek dat reizigers niet stilstaan bij de gevolgen van het verbinden met een Wi-Fi netwerk.

Uit een ander onderzoek bleek dat een meerderheid van Wi-Fi netwerken op luchthavens een groot risico vormen voor de apparaten van passagiers. Iets om over na te denken wanneer je de eerstvolgende keer op je vlucht wacht en gebruik wil maken van de Wi-Fi.

LEES OOK:

 

Beeld: Instagram @queenofjetflegs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen