Love Island

Dit is waarom RTL stopt met Love Island en Temptation Island

Iedereen kent de beruchte programma’s wel waarin je basically ziet hoe stelletjes vallen op andere mensen en uit elkaar gaan. Ondanks dat er zoveel mensen keken naar de guilty pleasure progamma’s, heeft RTL toch besloten om tijdelijk te stoppen met het uitzenden van onder andere Love Island en Temptation Island *gasp*.

Reality shows

In (onder andere) deze reality shows kunnen koppels meedoen om te bewijzen dat ze de verleiding van andere sexy mannen en/of vrouwen kunnen weerstaan. Je raadt het al: vaak gaat dit mis en leidt het tot awkward situations en zelfs ruzies. En afgelopen woensdag is er nog iets ergers gebeurd dan dat…

Seksueel overschrijdend gedrag

In RTL’s programma De Villa is er afgelopen woensdag iets uitgezonden waar iedereen – including  programmadirecteur Peter van der Vorst – van schrok. Een vrouwelijke deelnemer weigerde een kus te geven aan een mannelijke deelnemer. Toch bleef hij  het proberen en stopte niet met aandringen. In hetzelfde programma lag een andere vrouw naast een man in bed. De man wilde heel graag ‘the do’ met haar doen en kroop zelfs bovenop haar, nadat ze meerdere keren had aangegeven dat hij moest stoppen. Gross!

Temptation Island

Zulke dingen zijn eerder gebeurd, bijvoorbeeld bij Rosanna van Temptation Island. Zij was dronken in het bed van één van de andere meiden gaan liggen. De programmamakers zouden Alex gepusht hebben om naakt naast haar te gaan liggen en haar vast te pakken. Dit deed hij, maar Rosanna vertelt dat ze boos werd en hem van haar af kon houden. ‘Hij had me wel kunnen verkrachten, ik weet honderd procent zeker dat ze dan niet hadden ingegrepen’, zegt Rosanna in dit interview met Grazia.

Aanranding

Beide gevallen vallen onder aanranding en werden tóch uitgezonden op tv. Het meisje dat werd aangerand door Jose heeft haar verhaal gedaan bij de YouTube-serie van Tim Hofman: #BOOS. De nieuwe aflevering van de YouTube serie waarin Tim haar probeert te helpen is donderdag 28 november om 16:00 te zien op dit YouTube-kanaal.

LEES OOK:

Beeld: Instagram @loveislandrtl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen