prins Erik

Dít is wie prins Erik in De Kleine Zeemeermin gaat spelen

Dat er een live-action versie komt van Disney’s De Kleine Zeemeermin wisten we allang, en dat Halle Bailey de rol van Ariël zou gaan spelen, was ook al bekend. Maar wie zou de rol van de knappe prins Erik op zich gaan nemen? Zou het Harry Styles zijn, Shawn Mendes of toch Noah Centineo? Nope, nope and nope. Het is namelijk Jonah Hauer-King!

Prins Erik

Nadat bekend werd gemaakt dat Halle Bailey Ariël zou gaan spelen (en hier vervolgens nogal wat ophef over onstond), kwam niet lang erna de roddel naar buiten dat prins Erik vertolkt zou worden door de handsome Harry Styles. Fans waren mega excited met dit nieuws, maar het bleef erna een lange tijd stil. Later bleek dat Harry de rol uiteindelijk besloot af te wijzen. Zouden misschien Shawn Mendes of Noah Centineo dan worden gecast? Nope, het is de knappe 24-jarige Britse acteur Jonah Hauer-King geworden!

Jonah Hauer-King

Na twee screentests, waaronder de laatste in het bijzijn van regisseur Rob Marshall, heeft (hottie!) Jonah de rol bemachtigt, meldt VarietyJonah heeft eerder al in voornamelijk Britse-producties gespeeld. Eind dit jaar is hij te zien in de Hollywood-productie A Dog’s Way Home.

De Kleine Zeemeermin

De rest van de cast van The Little Mermaid a.k.a. De Kleine Zeemeermin, bestaat uit onder andere Melissa McCarthy als Ursula, Javier Bardem als Koning Triton en Daveed Diggs als Sebastiaan de krab. In de remake zullen natuurlijk liedjes voorkomen uit de classic uit 1989(!), maar zal ook – net als bij andere Disney classic zoals The Lion King en Aladdin – nieuwe liedjes bevatten.

Melissa McCarthy (Ursula)

Javier Bardem (Koning Triton)

Daveed Diggs (Sebastiaan)

 

Releasedatum

De opnames van de film staan gepland voor 2020, dus we moeten helaas nog even wachten tot ‘ie verschijnt. We can’t wait! In de tussentijd kun je natuurlijk alvast de brand-new live-action remake van Lady en de Vagebond kijken op Disney+!

Wat vind jij van Jonah als Prins Erik? Laat het ons weten op Instagram @Cosmogirl_nl!

erik

 

LEES OOK:

 

Beeld: Disney, Kinepolis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen