Netflix (5)

Dit kun je in oktober allemaal op Netflix zien

Time flies, want deze donderdag is het alweer oktober (we repeat: OKTOBER). Gelukkig komt Netflix deze maand weer met een hele hoop leuke nieuwe films en series uit, die perfect zijn om tijdens de druilerige dagen van onder een dekentje te kijken.

The Exorcist – 1 oktober

The Exorcist is een bekende horrorfilm uit 1973 en is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Tijdens opgravingen in Noord-Irak vindt priester-archeoloog Merrin een duivelsbeeldje. Precies op datzelfde moment ligt Regan, het dochtertje van actrice Chris McNeil, te schokken in haar bed. Chris en Regan weten dan nog niet wat voor afschuwelijke dingen hen nog te wachten staan.

Een classic voor de horrorfans!

Emily in Paris – 2 oktober

Gossipgirl, Friends en Sex And The City zijn echte bingewatch klassiekers, maar na deze series al zo’n 10 keer gezien te hebben, wordt het weer tijd voor iets nieuws. De makers van Sex And The City komen nu met een nieuwe serie: Emily In Paris!

De serie gaat over een jonge vrouw Emily, gespeeld door Lily Collins, die van Chicago naar Parijs is verhuist voor haar werk bij een marketingbureau. Het leven in Parijs gaat iets minder makkelijk dan dat ze had verwacht. Ze moet haar weg vinden in de nieuwe cultuur, werken aan haar liefdesleven én andere uitdagingen die komen kijken bij deze Franse stad.

David Attenborough: A Life on Our Planet – 4 oktober

Op zijn 93ste heeft David Attenborough alle continenten op aarde bezocht, de ruigste plekken van onze planeet verkend en alles wat leeft in de natuur, in al zijn diversiteit en wonderbaarlijkheid vastgelegd. Nu staat hij voor het eerst stil bij de beslissende momenten in zijn leven als bioloog, en bij de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien. David Attenborough: A Life on Our Planet is een bijzondere documentairefilm over de impact van de mens op de natuur en een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties.

The Haunting of Bly Manor – 9 oktober

Het volgende hoofdstuk van The Haunting of Hill House!

Na het overlijden van een au pair huurt Henry Wingrave een nieuwe jonge nanny in om voor zijn nichtje en neefje te zorgen. Niets is wat het lijkt op het landgoed, en er gebeuren steeds meer rare dingen. Op Bly Manor betekent doodgaan niet dat je er niet meer bent….

Lees ook: Spooky Stories: ‘vanuit mijn ooghoek zag ik een zwarte schaduw lopen’

Grand Army – 16 oktober

In deze nieuwe serie zien we de harde realiteit op high school. Je maakt kennis met een groepje zwarte jongeren die studeren aan de Grand Army High School in Brooklyn. Ze worden geconfronteerd met actuele onderwerpen, zoals racisme en seksualiteit. De serie is gebaseerd op de verhaallijn van het bekende toneelstuk Slut, geschreven door Katie Cappiello.

The Trial of the Chicago 7 – 16 oktober

De film is gebaseerd op een proces uit 1969 waarbij de federale overheid in de VS zeven mensen probeerde te laten veroordelen voor samenzweringen en het starten van een grote rel. De zeven demonstranten protesteerden tegen de Vietnamoorlog, maar door gewelddadige acties van de politie en overheid liep het uit de hand. De rechtszaak die erna volgt, wordt door de media op de voet gevolgd.

De film verschijnt op 16 oktober op Netflix, maar van 1 t/m 10 oktober kunt je ‘m al als ‘limited release’ zien in alle Pathé en Euroscoop bioscopen!

Aquaman – 17 oktober

In Aquaman volgen we Arthur Curry, een erfgenaam van het onderwaterkoninkrijk van Atlantis. Het verhaal speelt zich af in de uitgestrekte visueel adembenemende onderwaterwereld der zeven zeeën waarin Arthur (die half-mens, half-Atlantiër is) geconfronteerd wordt met wie hij werkelijk is en waarin hij ontdekt of hij het waard is om te zijn waarvoor hij is voorbestemd: een koning.

Unsolved Mysteries: deel 2 – 19 oktober

Houd jij van series met van die spannende mysteries? Dan is Unsolved Mysteries zeker iets voor jou. De docu-serie vertelt waargebeurde verhalen over vreemde mysteries. In deel 1 kwamen al de meest vreemde verhalen voorbij (zouden aliens echt bestaan?!) en 19 oktober komt deel 2 uit! Maak je klaar voor onverklaarbare sterfgevallen, vermiste personen een een ghost story…

Rebecca – 21 oktober

De jonge Donna uit Mamma Mia: Here We Go Again is back! Lily James speelt de hoofdrol de gloednieuwe film Rebecca. In deze spannende film maak je kennis met Rebecca en haar zomerliefde Maxim. De twee zijn tot over hun oren verliefd, en besluiten te trouwen. Samen verhuizen ze naar Maxim’s gigantische huis, maar Rebecca leeft in de schaduw van Maxim’s eerste vrouw, en haar geest hangt nog altijd in het huis rond…

I, Tonya – 22 oktober

I, Tonya’ vertelt het waargebeurde verhaal van Olympisch schaatsster Tonya Harding. Tijdens de Amerikaanse kampioenschappen ijsschaatsen in 1994 weet Tonya zich op te werken tot een van de favorieten. Door een incident, waarbij haar tegenstander aangevallen wordt door een ingehuurde crimineel, is haar toekomst in de sport niet meer zeker.

Over The Moon – 23 oktober

Over The Moon vertelt het verhaal van het jonge slimme meisje Fei Fei. Met een vastberadenheid en een grote passie voor de wetenschap bouwt Fei Fei een raket om naar de maan te reizen, om zo het bestaan van een legendarische maangodin te bewijzen. Eenmaal op de maan start een groots avontuur en ontdekt ze een wonderlijk land met fascinerende en prachtige wezens.

Little Women – 24 oktober

De film Little Women is gebaseerd op het gelijknamige boek van Louisa May Alcott. Het verhaal speelt zich af in de negentiende eeuw. De zusjes Jo, Meg, Amy en Beth groeien op in een maatschappij waar vrouwen nog niet zoveel een rechten hebben als nu. Het is een verhaal dat gaat over liefde, het volgen van dromen en hoe je ervoor moet vechten. De vier power vrouwen steunen elkaar door dik en dun.

En ook de actrices in de film zijn echte power girls: Timothée Chalamet, Florence Pugh, Saoirse Ronan, Emma Watson, Laura Dern en Meryl Streep.

LEES OOK:

Beeld:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen