Taylor Swift

Dit zijn alle easter eggs in de ‘Cardigan’ videoclip van Taylor Swift

Usually wanneer Taylor Swift iets deelt met de buitenwereld – of het nu een song, videoclip of Tweet is – lijkt het een wedstrijd onder de fans wie het als eerste weet te ontcijferen. This time, though, Taylor is helping us out.

Ze heeft samen met VEVO Footnotes een video gemaakt waarin ze alle easter eggs in de videoclip van Cardigan laat zien die je probably gemist hebt, and trust us, het zijn er veel.

Cardigan Easter Eggs

In het begin van de video laat The footnotes weten dat Taylor wilde dat de videoclip ‘a clever plot device that also served as a metaphor‘ zou worden. Na de eerste 20 seconden verschijnt de eerste Easter Egg in beeld. We zien een portret van een oudere man die de opa van Taylor Swift blijkt te zijn; Dean. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is hij op de stranden van de Slag om Guadalcanal geland. Dit is niet de enige rol van Dean in Folklore, er wordt ook naar hem verwezen in het nummer Epiphany.

taylor swift explains cardigan easter eggs
YouTube

Het schilderij naast Dean is niet zomaar een schilderij, maar heeft Taylor zelf geschilderd tijdens de eerste week in quarantaine.

Wanneer Tay in de piano stapt, zien we een klok aan de linker zijkant. The footnotes verwijzen naar de wijzers van de klok die op een 1 en 3 staan wat samen 13 maakt; lievelingsgetal.

taylor swift explains cardigan easter eggs

YouTube

Taylor komt door de piano in een magisch bos terecht. Volgens The footnotes vertegenwoordigt dit het ‘het altijd groene begin van een relatie waarin alles magisch en vol schoonheid lijkt’.

taylor swift explains cardigan easter eggs
YouTube

Wist je trouwens al dat er waarschijnlijk een samenwerking tussen Taylor Swift en Selena Gomez aan zit te komen?!

In tegenstelling tot het bos vertegenwoordigt de oceaan, waar Taylor zich daarna in bevindt, ‘het isolement en de angst die je voelt wanner je een relatie aan het verbreken bent.’ Wanneer Taylor weer terug in het huisje komt waar ze in de eerste scène begon, zingt ze ‘signifies returning to a sense of self after experiencing lost’, terwijl ze nog doorweekt is, maar laat weten dat ze veranderd is door de reis, maar nu heeft ontdekt wie ze écht is.

taylor swift explains cardigan easter eggs
YouTube

‘Cardigan’ is tot nu toch de eerste en enige videoclip van haar nieuwe album Folkore. Maar we weten nu al dat de volgende videoclips ook heel wat easter eggs met zich mee zullen brengen.

Bekijk de video om alle easter eggs te spotten.

LEES OOK:

Beeld: ANP | Bron: Seventeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen