Disney sequel

Dit zijn de leukste Disney sequels

Disney films, we kunnen er geen genoeg van krijgen! Hoe oud of volwassen we zijn, you are never too old for Disney! Na het zien van alle live-action films, besloten wij om een movie marathon te houden met vervolgfilms van de klassiekers! Misschien was je ze vergeten, of wist je niet eens dat de avonturen van je favo Disney-karakters verder gingen dan maar één film. Dus, speciaal voor jou hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste sequels, en misschien zit het tweede deel van jouw favo Disney film er ook wel tussen!

Mulan II

In Mulan II worden de drie dochters van de keizer uitgehuwelijkt. Mulan en Shang wordt gevraagd of zij de prinsessen Mei, Ting-Ting en Su naar het keizerrijk willen brengen waar hun aanstaande mannen wonen, maar als Mulan ontdekt dat de drie prinsessen eigenlijk verliefd zijn op iemand anders, gaat Mulan tegen de uithuwelijking in. Zal dat goed gaan?

Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch

Naast de tekenserie zijn er ook twee films van Lilo & Stitch.  Lilo & Stitch 2 gaat precies verder waar het originele verhaal gebleven is. Het vervolg is schattig, hilarisch en een echte feel-good film! In de film wilt Lilo haar normale leventje op Hawaï blijven leven en zich focussen op een hula wedstrijd. Tegelijkertijd wil ze ook met haar vriend Stitch fun hebben, maar ze heeft nog een beetje moeite om balans te vinden. Daarbij doet Stitch regelmatig erg vreemd en Lilo weet niet waar dat vandaan komt. Het lijkt erop dat Stitch (nog meer dan normaal) last heeft van een glitch.

Peter Pan II: Return to Never Land

In het vervolg van Peter Pan draait het niet volledig om Peter en Wendy, maar om de dochter van Wendy; Jane. Jane gelooft niets van de verhalen van haar moeder over Peter Pan, Never Land en Kapitein Haak. Maar dan wordt ze op een dag ontvoerd door Kapitein Haak en zijn piratenbende. Ze willen Jane aan een octopus voeren om zo Peter Pan in de val lokken, maar gelukkig wordt Jane op tijd gered door Peter Pan. Als Peter Pan dan ontdekt dat Jane de dochter is van Wendy, neemt hij haar mee naar zijn schuilplaats. Maar dan komt het volgende probleem: Jane gelooft – ondanks de kidnapping en magie in Never Land – nog steeds niet in feeën, wat voor allerlei andere problemen zorgt.

Wist je ook al dat er een live-action versie van Tinkerbell komt?

The Lion King II: Simba’s Pride

Het liefdesverhaal van Kofu en Kiara kan je bijna niet ontgaan zijn. In case it has, móét je deze film gaan kijken, want hoe meer Lion King, hoe beter. Het verhaal van deel 2 gaat verder waar deel 1 geëindigd is; op de Koningsrots. De dochter van Simba en Nala is net zo nieuwsgierig als haar vader en dat zorgt opnieuw voor een hoop avonturen. Wanneer Kiara stiekem naar het verboden land gaat, maakt ze daar kennis met Kofu; de opvolger van Scar. De twee worden dikke maatjes, maar is haar vader Simba daar wel zo blij mee?

Wist je ook al dat er een tweede live-action film van The Lion King komt?

De Kleine Zeemeermin II: Terug in de zee

We zijn helemaal hyped dat er een live-action remake van De Kleine Zeemeermin komt, maar wist je ook dat er een tweede deel is van dit onderwater verhaal? In de sequel van De Kleine Zeemeermin krijgen Prins Erik en Ariël een dochtertje; Melody. Melody zwemt het liefst de hele dag in het water, maar Ariël is bang dat ze achter haar zeemeerminnen geschiedenis komt. Vooral nu de wraakzuchtige zus van Ursula – Morgana – het geluk van het gezin letterlijk in het water wil gooien. Wanneer Ariël erachter komt dat Melody stiekem de zee is ingegaan, zal ze haar samen met alle onderwater vriendjes moeten redden uit de tentakels van Morgana…

Assepoester II: Dromen komen uit

Deze Disneyfilm zit iets anders in elkaar dan dat we gewend zijn. De sequel van Assepoester bestaat namelijk uit drie afzonderlijke verhalen. In het eerste deel van de film zien we Assepoester die het niet eens is met de manier waarop de feesten in het paleis worden gevierd. Assepoester vindt dat ook de boeren en het gewone volk uitgenodigd moeten worden op feesten en probeert dan ook alles en iedereen hiervan te overtuigen.

Het tweede deel van de film zijn de muizen Tom en Pieter ook bewoners van het Paleis. Tom is er van overtuigd dat hij als mens meer voor Assepoester kan betekenen en vraagt daarom aan de fee of ze hem wil omtoveren in een mens…

En ten slotte zien we in het derde deel van de film de voormalige stiefzus van Assepoester; Anastasia, die verliefd wordt op een bakker. De moeder van Anastasia is het niet eens met de keuze van haar dochter en vindt de bakker beneden haar stand. Hierdoor moet Anastasia voor de eerste keer in haar leven tegen haar moeder ingaan. Gelukkig schiet Assepoester haar te hulp.

Tarzan II

Tarzan II is geen sequel, maar een prequel van de originele film. De film speelt zich af in de kindertijd van Tarzan, waarin hij het moeilijk had om zich te bewijzen aan de gorilla’s. Nadat Tarzan een ongeluk krijgt, denken alle apen dat hij niet meer leeft. Tarzan vlucht naar een rotsachtig gebied; Dark Mountain. Hier ontmoet hij twee gorilla broers die die één ding met het mensenkind gemeen hebben; ze zijn alle drie bang voor het monster Zugor.

Brother Bear II

In het tweede deel van Brother Bear komen Kenai – die nog steeds een beer is – en Koda net uit hun winterslaap en gaan ze op weg naar Crowberry Ridge voor de eerste bessen van het seizoen. Wanneer Kenai een droom heeft over zijn jeugdvriendin Nita, worden de twee jeugdvrienden door de geesten naar elkaar geleid. Samen hebben ze een doel: het amulet wat Kenai vroeger aan Nita heeft gegeven, verbranden, maar dit gaat niet zomaar…

Beeld: Unsplash, GIPHY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen