Het is officieel. The Originals is geëindigd. Maar ben je te vrede met het einde? Showrunner Julie Plec had namelijk totaal iets anders in gedachten aan het begin van de serie.

In een interview met Entertainment Weekly verteld ze dat het eigenlijk de bedoeling was dat Klaus en Caroline voor altijd bij elkaar zouden blijven. En dan bedoelde ze ook echt forever. Ze zouden samen de wereld rond reizen en als eerste naar Parijs gaan.

 

Waarom is het dan veranderd?

Toen Caroline met Stefan trouwde in The Vampire Diaries veranderde Plec van gedachten. ‘This is the right way to have honored Stefan. Because once Caroline and Stefan found love and got married and she lost him, it never reallyy felt right to have Caroline move past Stefan’s memory to go travel the world for all eternity with Klaus Mikaelson, as much as they have a connection and powerful bond. I really felt like Stefan’s memory was important to protect.’ Herleef jij deze afleveringen ook weer bij het lezen van deze uitleg? We moeten er bijna een traantje van wegpinken.

Was jij team Klaroline en had je liever gehad dat Caroline en Klaus samen eindigden? Of heeft Plec gelijkt en was dit de beste manier om de serie te eindigen? Je hebt nog zat tijd om daar over na te denken want de nieuwe spin-off Legacies komt pas in oktober uit.

 

LEES OOK: DE NIEUWE VAMPIRE DIARIES SPINOFF ‘LEGACIES’ KOMT DIT JAAR NOG UIT!

 

Fotografie: The Vampire Diaries