Televisieproducent Simpel Media heeft al verschillende programma’s op hun naam staan zoals Ontvoerd en Het mooiste meisje van de klas. En nu hebben ze ook rechten gekocht van het succesvolle tv programma MTV Catfish: The tv show. Een programma waarin ze op zoek gaan naar iemand die zich anders voor doet op het internet.

MTV Catfish: the tv show

De MTV show is bedacht omdat Nev Schulman verliefd werd op een meisje die hij kende van het internet. Hij ging haar opzoeken en legde zijn zoektocht vast op film. Uiteindelijk bleek ze een ze een catfish te zijn. Met deze beelden heeft hij een film gemaakt: Film Catfish. Hier is later het MTV programma Catfish: the tv show van gekomen, waarin Nev anderen helpt om te ontdekken met wie ze nou werkelijk praten.

Wist je al dat Netflix en Nickelodeon samen gaan werken?!

Een Catfish

We weten allemaal hoe makkelijk het tegenwoordig is om in contact te komen met anderen via het internet. De drempel ligt lager en het is makkelijker om met iemand te praten. Helemaal als je het lastig vindt om op iemand af te stappen. Het kan ondertussen zomaar zijn dat jij met iemand aan het praten bent online, maar deze persoon niet is wie hij of zij zegt wie die is. Dit is het moment dat je te maken hebt met een catfish (iemand die met anderen in contact komt via een nep profiel).

Catfish Nederland

Er komt nu ook een Nederlandse versie van het programma. Heb je het gevoel dat je gecatfished wordt? Dan kun je mailen naar catfish@simpelmedia.tv. Het is nog niet bekend op welke zender het programma uitgezonden gaat worden.

LEES OOK:

Beeld: Unsplash