JK Rowling

Fans hebben het gehad met de beweringen van JK Rowling

Jk Rowling is één van de meest populaire schrijfsters van de afgelopen decennia (I mean, alle Harry Potter boeken hello!), maar de laatste tijd beweert ze wel hele vreemde dingen. Inmiddels zijn de fans niet meer zo blij met haar en haar Twitter confessions.

Verwarring zaaien

Huidskleur Hermelien en kind Voldemort

JK Rowling is veranderd van fave schrijfster naar she-who-turns-and-twists en haar fans zijn dan ook not amused. Toen het toneelstuk The Cursed Child uitkwam was er veel ophef om de huidskleur van de actrice die Hermelien speelde; namelijk een donkere tint, terwijl Hermelien in de film een lichte tint heeft. JK Rowling verdedigde de keuze en zei: ‘Ik heb nooit gezegd welke huidskleur Hermelien heeft.’ Which turned out not to be true: in het boek wordt Hermelien wel degelijk beschreven als iemand met een Noord-West Europees uiterlijk. Daarbij had Voldemort ineens een dochter met de tante van Draco. Wait, what?!

Dumbledore in love

In het laatste deel van de boekenserie, nadat de character in question was overleden, bekende ze dat Dumbledore op mannen zou vallen en verliefd was op zijn aartsvijand en vroegere vriend Grindelwald. Dit terwijl er geen enkele hint of scène was in de boeken die dat bewees. Desondanks hoopte de fans toch nog iets van de liefde tussen Dumbledore and Grindelwald te zien in de filmreeks van Fantastic Beasts, maar helaas bleef het bij één enkele erkenning van het bestaan van de ander. Not exactly de liefde waar op gehoopt werd. Een paar dagen geleden Twitterde JK dat de twee tovenaars een ‘uiterst seksuele en intense liefdesrelatie hadden’.

Boze fans

En nu zijn fans boos. JK gooit opeens deze ‘facts’ eruit, zonder dat dit terug te zien is in de films of boeken. Rowling verbaasde niet alleen de fans maar ook ander Twittervolk toen ze in een nieuwe openbaring vertelde dat tovenaars voordat de dreuzels (mensen zonder magie) de wc uitvonden, zij gewoon in het openbaar hun behoefde deden en hun magische drollen deden verdwijnen. Zijn wij even blij dat Harry Potter zich niet in de middeleeuwen afspeelt!

Tweets

Fans en Twitteraars hebben gelukkig wel een positieve draai kunnen geven aan de confessions van de schrijfster. Online werden er een hoop Tweets geplaatst, die de surprising facts van Rowling met een korreltje zout namen. We moeten zeggen, ze zijn erg funny.

https://twitter.com/rupaulmemes/status/1107124635148140544

https://twitter.com/natemcdermott/status/1107328705544757248

LEES OOK:

Fotografie: BrunoPress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen