Yara Shahidi is model, actrice, activist en ook nog student. Ken jij haar nog niet? Lees dan snel verder!

1

Yara begon al vroeg met haar carrière. Op zesjarige leeftijd was ze al te zien in verschillende tv-commercials en print reclames van o.a. Ralph Lauren, Disney en McDonald’s.

2

Say whut?! Yara heeft als veertienjarige al een NAACP Image Award gewonnen. Ze was genomineerd voor haar rol als Zoey Johnson in de comedy Black-ish.

3

Het is geen wonder dat Yara born to lead is. De betekenis van de naam Yara is namelijk iemand die sterk en slim genoeg is om moeilijke dingen te doen.

4

James Baldwin, die streed tegen racisme in Amerika, is één van Yara haar lievelingschrijvers.

5

Met fashion kun je statements maken, dat is ook wat Yara graag doet. Inspiratie voor haar outfits haalt Yara overal uit, van een kleur tot een band waarnaar ze luistert. Maar het allerbelangrijkste is dat de kleding lekker zit.

6

Michelle Obama, ja dé Michelle Obama, schreef een aanbevelingsbrief voor Yara’s universiteitsaanmelding. Goed nieuws; inmiddels is Yara aangenomen bij de Amerikaanse universiteit Harvard.

7

Watch out! Yara heeft de zwarte band behaald met de Koreaanse sport tang soo do.

8

Yara’s favoriete kleur is paars. Dat komt doordat het creativiteit, onafhankelijkheid en royalty uitstraalt. No surprise dat haar favoriete bloem dan ook lavendel is.

Lees ook: WIN: Tickets voor de Every Day movie date!

Fotografie: Seventeen/Yu Tsai