Crazy Rich Asians

Filmtip: Crazy Rich Asians – en nieuws over de sequel!

In de categorie ‘moet je gezien hebben’; Crazy Rich Asians, je nieuwe favoriete romcom.

Crazy Rich Asians volgt de in New York geboren Rachel Chu (Constance Wu). Als haar vriend Nick Young (Henry Golding) haar meevraagt naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore, is ze enthousiast over haar eerste bezoek aan Azië. Maar, ze is ook nerveus om Nick’s familie te ontmoeten. Best wel een beetje logisch ook, want Nick is een paar belangrijke details over zijn leven vergeten te vermelden… Het blijkt dat hij niet alleen de afstammeling is van één van de rijkste families van het land, maar ook behoort tot één van de meest gewilde vrijgezellen. Het gevolg: een geheel onvoorbereide Rachel, die in de meest bijzondere situaties belandt. Uh-oh….

GIF by Crazy Rich Asians - Find & Share on GIPHY

Haar relatie met Nick maakt Rachel een doelwit voor jaloerse jetsetters, en misschien nog wel erger… Nick’s eigen afkeurende moeder (Yeoh).

De sequel

Crazy Rich Asians is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Kevin Kwan. En als je bekend bent met CRA: the books, weet je misschien ook wel dat het om een trilogie gaat. Dus nu horen we je denken, worden de andere delen ook verfilmd?

Ken Jeong Yes GIF by Crazy Rich Asians - Find & Share on GIPHY

The Hollywood Reporter weet te vertellen dat het hele creatieve team van de eerste film, terugkomt om aan de sequel te werken. Deze wordt gebaseerd op het tweede deel van de trilogie, China Rich Girlfriend (de derde heet overigens Rich People Problems, mocht je nieuwsgierig zijn).

Natuurlijk zijn we super happy dat er een sequel komt op Crazy Rich Asians, maar dat niet alleen… Het is ook nog eens nieuws om hartstikke trots op te zijn. CRA is namelijk de eerste studio film met een – voor het grootste deel – Aziatische en Aziatisch-Amerikaanse cast, sinds The Joy Luck Club in 1993. En hoewel CRA nog maar een week in de bios draait, heeft-ie nu al bewezen hartstikke succesvol te zijn. Zo harkte de film in het eerste weekend al $34 miljoen binnen – $16 miljoen meer dan verwacht! Regisseur Jon M. Chu deelt zijn delight in een reeks tweets:

Anyhoo, heb je Crazy Rich Asians nog niet gezien? Check dan hieronder de trailer en begin te rennen naar de bios!

Lees ook: 12 dingen die je nog niet wist over Crazy Rich Asians-ster Awkwafina

Fotografie: Warner Bros. Pictures

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen