Wat krijg je als de makers van Stranger Things en boss babe Amandla Stenberg met elkaar combineert? Juist, de film van je dromen a.k.a. The Darkest Minds.

In The Darkest Minds volg je de zestienjarige Ruby (Amandla). Wanneer tieners op een mysterieuze wijze nieuwe, sterke krachten ontwikkelen, worden ze door de regering tot een bedreiging verklaard en opgesloten. Maarre, not Amanda, want zij weet ontsnappen uit haar kamp.

Ze sluit zich aan bij een groep weggelopen jongeren die op zoek zijn naar een veilig toevluchtsoord. Al snel beseft deze nieuwgevormde familie dat in een wereld met volwassenen aan de macht die hen hebben verraden, rennen niet meer genoeg is. Ze zullen weerstand moeten bieden door hun collectieve macht te gebruiken om op deze manier de controle over hun toekomst terug te nemen.

En dat is pretty freakin’ spannend. The Darkest Mind is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alexandra Bracken, die in Nederland werd uitgebracht als The Darkest Minds-trilogie 1: De Overlevenden.

Op de film moeten we nog even wachten, die komt namelijk pas op 2 augustus uit. De trailer is er sinds deze week wél al, en die ziet er amazing uit. Kijk ‘m hieronder!

Lees ook: Er komt een live action remake van Lady en de Vagebond!