Two Distant Strangers

Filmtip: de korte Netflix-film ‘Two Distant Strangers’

Het is weer donderdag, wat weer een nieuwe filmtip betekent! Dit keer is het de Oscar-genomineerde korte film Two Distant Strangers. Korte concentratieboog? Deze film duurt maar een halfuurtje!

Two Distant Strangers

De shortfilm Two Distant Strangers gaat over Carter James. Na een night out met een meisje wil hij naar huis, naar zijn hond. Op het moment dat ‘ie de deur uitstapt om naar huis te gaan, loopt hij tegen een voorbijganger aan en ontstaat er een ruzie. Daar komt ook een politieagent bij en voordat Carter het weet, ligt hij op de grond en hapt naar adem. Maar dan wordt hij opeens weer wakker in hetzelfde bed, dezelfde kamer en naast dezelfde vrouw. What’s going on? Déjà vu? Carter doet hetzelfde as before: hij stapt uit bed, wil naar zijn hond, gaat naar buiten, ruzie op straat, de politieagent komt erbij en dan wordt hij weer wakker. Het lijkt erop dat Carter in een tijdlus terecht komt waardoor hij dezelfde dag telkens opnieuw beleeft en steeds weer de confrontatie met dezelfde agent moet aangaan.

Geïnspireerd op George Floyd

Misschien krijg je bij het zien van de trailer flashbacks naar de periode rondom George Floyd’s dood. De film is ook op deze gebeurtenis geïnspireerd. Toen de wereld vorig jaar in opstand kwam vanwege racisme, is Travon Free, de schrijver en co-director van Two Distant Strangers, op het idee gekomen. De film is een afspiegeling van de cyclus waar de mensen uit de zwarte gemeenschap inzitten. De vooroordelen waar zij dagelijks mee te maken hebben, zijn bijna niet te doorbreken.

Meer leren over racisme? Check dan deze films, series en docu’s op Netflix.

Op Netflix

Two Distant Strangers kan je nu streamen op Netflix. De film duur maar 32 minuten, dus misschien kom je er vandaag nog wel aan toe. Check hieronder alvast de trailer.

Check ook de vorige filmtip: de Netflix komedie Thunder Force

Beeld: IMDb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen