Mijn vriendin heeft autisme

Filmtip: De YouTube docu ‘Mijn vriendin heeft autisme’, van Alwin Ritstier

De meeste films en series die je kent over autisme gaan over jongens. Denk maar aan de Netflix-show Atypical. Maar er zijn ook genoeg meiden met autisme. Alwin Ritstier van Vet Gezellig maakte er een docu over, omdat ook zijn vriendin autisme heeft.

Mijn vriendin heeft autisme

Heb je geen Netflix, Amazon Prime of Disney+, of heb je alles al gezien? No worries! De docu Mijn vriendin heeft autisme is gewoon gratis te zien op YouTube. Als je Atypical interessant vond, is dit zeker een must-see. In de documentaire volgt Alwin Ritstier van Vet Gezellig onder andere zijn vriendin, die autisme heeft. Er worden verschillende onderwerpen besproken, zoals hoe het is om een relatie te hebben met een vrouw met autisme en of het beeld wat de maatschappij heeft wel klopt.

Lees ook: Filmtip: De nieuwe Netflix-musical ‘A Week Away’

Documentaire

In de documentaire wordt er gesproken met verschillende meiden met autisme, maar ook met een psycholoog en autisme coach. Veel vrouwen ontvangen namelijk eerst een foutieve diagnose, voordat er autisme wordt vastgesteld. Bijvoorbeeld een angststoornis, depressie, add, of persoonlijkheidsstoornis. Hoe komt dat? Al deze vragen worden beantwoordt in de documentaire Mijn vriendin heeft autisme. Check de gehele docu hieronder!

Beeld: Instagram @vetgezellig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen