Yellow Rose

Filmtip: het musicaldrama ‘Yellow Rose’ op Netflix

Houd je van films met een sterk verhaal, tranentrekkers en muziek? Dan is Yellow Rose een must-watch voor jou. De film is genomineerd voor verschillende prijzen en in de spotlight staat a girl with a dream.

Yellow Rose

De film Yellow Rose gaat over Rose Garcia (gespeeld door Eva Noblezada). Rose woont samen met haar moeder in Texas en is een Filipijns-Amerikaanse. Ze heeft grote passie voor countrymuziek en in haar liedjes zingt ze over ‘er niet bij horen’, want als Filipijns-Amerikaanse in Texas is it hard to fit in. De veilige haven die ze heeft is haar muziek én haar moeder. Maar, er zit een addertje onder het gras: moeder en dochter hebben geen verblijfsvergunning. Op een dag wordt de moeder van Rose door ICE (Immigration and Customs Enforcement) gearresteerd en op dat moment wordt de vaste grond onder de voeten van Rose weggeslagen. What now? Een paar interesting people die Rose ontmoet helpen haar, maar niet iedereen. Hoe dan ook: Rose heeft nog altijd haar liefde voor muziek, wat leidt tot an amazing story.

Check ook: 25x de beste zielige films om te kijken op Netflix als je zin hebt in een goede huilbui

Release Netflix

In totaal heeft de film Yellow Rose maar liefst 13 prijzen (!) gewonnen. Niet gek ook, want de story over hoe een Filipijnse teenager vecht voor haar dromen en tegelijkertijd met grote issues dealt, is ontroerend en hartverwarmend. Wachten op deze film hoeft niet, want hij dropt vandaag op Netflix! So grab the popcorn (and tissues), get cozy en doe de voetjes omhoog. Terwijl je de essentials voor een movienight verzameld, kan je ondertussen alvast hieronder de trailer bekijken.

Geen tijd voor een lange film vandaag? Check dan de filmtip van vorige week: de korte Netflix-film Two Distant Strangers

Beeld: IMDb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen