Filmtip: Joker

Vanaf begin deze maand is de film Joker in de bioscoop te zien. De meeste zullen Joker kennen als de villain van Batman, maar nu heeft hij zijn eigen film. Hierin krijgen we te weten hoe de Joker eigenlijk is ontstaan. De film breekt nu al record na record; op IMDb heeft de film een 9/10!

Joker

Hij ziet er een beetje vreemd uit, maar hij is levensgevaarlijk. De Joker is een psychopaat, maar ook een genie en heeft nogal dark humor. Deze film staat los van alle andere films waar de Joker in speelt en het heeft zijn eigen verhaal. Je hoeft dus niet alle voorafgaande films te kijken om het verhaal te snappen. Joker is in verschillende films door verschillende acteurs gespeeld. In zijn eigen film wordt Joker gespeeld door acteur Joaquin Phoenix.

Story line

Arthur Fleck leidt een heel triest leven; hij heeft moeite om zijn weg te vinden in Gotham en met het zorgen voor zijn moeder. Hij droomt ervan om mensen te entertainen en te laten lachen. Overdag is hij te boeken als clown en s’ avonds doet hij een poging tot stand-up comedian, alleen vindt niemand hem grappig. Op het moment dat hij ziet dat hij bespot wordt op tv door een andere comedian, maakt het hem kapot en slaat hij helemaal door. Ondanks de therapie blijft hij negatieve gedachtes hebben en zit hij vast en een negatieve cirkel waarin hij altijd de klos is. Hij besluit om in zijn alter ego te veranderen: Joker. Zonder dat hij het door heeft wordt hij het middelpunt van een demonstratie. Hij houdt van de aandacht en dat heeft grote gevolgen…

Trailer

Bekijk hieronder alvast de trailer van De Joker. Is deze film toch niets voor jou? Bekijk dan hier wat er nog meer deze maand in de bioscoop draait!

LEES OOK:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen