We hebben er iets langer op moeten wachten dan gepland (why? Lees snel verder), maar hier is-ie dan: de eerste trailer van Maze Runner: The Death Cure. YAS!

In dit allerlaatste deel van de Maze Runner saga leidt Thomas (Dylan O’Brien) zijn groep ontsnapte Gladers op hun laatste en gevaarlijkste missie tot nu toe. Om hun vrienden te redden, moeten ze inbreken in de ~ legendary ~ Last City. Dit labyrint wordt gecontroleerd door WCKD. Dat maakt het misschien wel het meest dodelijke doolhof van allemaal. Oh, boy

Maar als je er levend uitkomt? Dan krijg je antwoorden op de vragen die de Gladers hebben sinds ze voor het eerst in het doolhof arriveerden.

Klinkt weer spannend AF.

Heftig ongeluk

Op het antwoord op de vraag die wij nu hebben – OMG, hoe loopt dit af?! – moeten we nog even wachten. Maze Runner: The Death Cure draait vanaf 25 januari pas in de bios.

De film had eigenlijk een jaar eerder uit moeten komen (The Scorch Trials verscheen tenslotte al in 2015, een jaar nadat de eerste Maze Runner film uitkwam), maar tijdens de opnames kreeg Dylan O’Brien een pretty heftig ongeluk. Hij werd aangereden door een auto in car scene gone wrong en liep hierbij meerdere botbreuken op. Dyl moest eerst helemaal herstellen, voordat de opnames hervat konden worden. Logisch natuurlijk.

Gelukkig is hij er weer helemaal bovenop en is het laatste deel van de reeks nu een wrap. En die eerste beelden? Die check je hier:

Bekijk ook: Backstage bij de Funky Fashion Shoot