Midsommar still

Filmtip: Midsommar

Horrorfans, rejoice. De regisseur van Hereditary, Ari Aster, strikes again met de nieuwe horrorsensatie Midsommar. Een scary movie zoals je ‘m nog niet eerder gezien hebt, want het verhaal speelt zich af op klaarlichte dag. Let’s see what all the fuss is about.

Waar gaat Midsommar over?

Een groepje vrienden bezoekt tijdens hun vakantie een geïsoleerd Zweeds dorpje. Hier vieren de inwoners tijdens het Midsommar festival de langste dag van het jaar, waarop het niet donker wordt.

Op het eerste gezicht ziet het er allemaal superleuk en gezellig uit. (Vinden zij dan, wij zouden meteen rechtsomkeert maken als we mensen in witte gewaden zouden zien rondrennen in cirkels, maar goed. That’s just us. En als ze dat in de film ook zouden doen, hadden we nu deze horrorfilm niet gehad natuurlijk. ANYWAY.) Maar de festiviteiten slaan langzaamaan over in een creepy as fuck tafereel. En het is nog maar de vraag of de tieners het einde van de zonnige nacht zullen halen…

Lees ook: 12 horrors die ervoor zorgen dat je de rest van de zomer niet meer kunt slapen.

Langste horrorfilm in like, ever

Los van de unieke, broad daylight horror experience, duurt Midsommar ook nog eens bijzonder lang. De film levert je namelijk 147 minuten aan griezelen op (yup, 2,5 uur!) en we gotta say: we’re SO intrigued. Ook komen er wat fijne familiar faces voor in de film: zo ken je Will Poulter uit The Maze Runner en We’re The Millers, en William Jackson Harper uit The Good Place.

De trailer

Benieuwd naar de film? Dan heb je geluk: Midsommar draait vanaf vandaag in de bioscoop. Goed excuus om even aan de hitte te ontsnappen. Not sure of je het aandurft? De trailer geeft alvast een voorproefje. En als je na het zien van Midsommar gewoon even Noah Centineo’s nieuwe Netflix-film aan zet, val je vannacht ook gewoon weer lekker in slaap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen