We zweten al maanden zeven zeeën (die hitte!), maar na het zien van de nieuwe trailer van The Nutcracker & The Four Realms wil je sneeuw. Wil je winter. Wil je kerst. En wil je naar de film!

In The Nutcracker & The Four Realms volg je Clara (Mackenzie Foy). Alles wat ze wil is een sleutel – een unieke sleutel die een doos ontgrendelt dat een onbetaalbaar geschenk van haar overleden moeder bevat. Een gouden draad, gegeven op het jaarlijkse feest van peetvader Drosselmeyer (Morgan Freeman), leidt haar naar de felbegeerde sleutel. Maar deze leidt verdwijnt plotseling in een vreemde en mysterieuze wereld.

Hier ontmoet Clara soldaat Phillip (Jayden Fowora-Knight), een bende muizen en de regenten die over drie Koninkrijken heersen: Land van Sneeuwvlokken, Land van Bloemen en Land van Snoepgoed. Clara en Phillip moeten het onheilspellende vierde Koninkrijk trotseren, de thuishaven van de tirannieke Moeder Ginger (Helen Mirren) om hier de sleutel van Clara te vinden en hiermee hopelijk de harmonie terug te brengen in de nu zo wankelende Koninkrijken.

Classic tale

Keira Knightley zien we terug als Sugar Plum Fairy, en de Amerikaanse ballerina Misty Copeland doet een speciale uitvoering. Enne, het verhaal is natuurlijk geïnspireerd op E.T.A. Hoffmann’s classic tale. Alsof we nog niet obsessed genoeg waren.

Dus, weet iemand nog een adresje waar we hartje zomer een advent calendar kunnen kopen? Beginnen wij alvast met aftellen tot de kerst 1 november. Vanaf dan draait The Nutcracker & The Four Realms in de bioscoop.

Lees ook: 19x Live-action Disney films waar we niet op kunnen wachten!

Fotografie: Disney