Filmtip: Room

Op zoek naar een goede drama-thriller waar na het zien ervan even moet bijkomen? Dan is Room eentje die je gezien moet hebben. Gewoon op Netflix!

Room

Room gaat over Joy, die al jaren met haar 5-jarige zoontje zit opgesloten in een klein kamertje in de tuin van Old Nick, de man die haar zeven jaar eerder ontvoerde en haar hier opsloot en regelmatig verkracht. Haar zoontje Jack werd geboren in dit kleine kamertje en kent dan ook niets anders dan de muren van de ‘room’. Voor hem bestaat de buitenwereld alleen op televisie. Joy bedenkt een plan zodat Jack kan ontsnappen, maar na de bevrijding is niets zoals ze verwacht hadden.

Waargebeurd

Room is gebaseerd op waargebeurd verhaal wat het nog even creepier maakt. In 2008 werd bekend dat de Oostenrijker Josef Fritzl zijn dochter Elisabeth maar liefst 24 (!) jaar lang had opgesloten in een geheime kelder. Sinds haar achttiende werd ze gevangen gehouden en kreeg met Josef uiteindelijk zeven kinderen, waarvan er drie in de kelder opgroeiden (besef ook even, bevallen zonder iets van hulp erbij!).

Canadese schrijfster Emma Donoghue was zo onder de indruk van het verhaal, dat het haar inspireerde tot het schrijven van haar book Room, dat in 2010 uitkwam en dus later ook is verfilmd!

Trailer

Check hieronder de trailer! Wist je dat je deze film ook tegelijkertijd met je vriendinnen op afstand kunt kijken via Netflix Party? Check hier hoe het werkt! 

Liever een luchtige film kijken? Check dan deze feel-good movies.

LEES OOK:

Beeld: Room

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen