see you yesterday

Filmtip: See You Yesterday

Het is weer tijd voor de wekelijkse film (of serie) tip van CG!. Deze week gaan we terug in de tijd om iemand zijn leven te redden…

See You Yesterday

De ultra slimme BFF’s C.J. en Sebastian hebben maar één wens; naar de beste universiteit van Amerika om een wetenschappelijke opleiding te doen. Als ze niet bezig zijn met hun neus in de boeken, proberen ze wat zelfs Albert Einstein niet gelukt is: tijdreizen. Deze opgave en uitvinding lijkt onmogelijk, maar door een tragisch ongeval waarbij de broer van C.J. om het leven komt, krijgen de BFF’s de motivatie om door te gaan met hun project en alles op alles zetten om het leven van C.J.’s broer te redden.

Maatschappelijke lading

De filmtitel klinkt misschien een beetje als de Disney films uit de tijd van Hannah Montana (we love you Hannah), maar See You Yesterday snijdt een belangrijk debat aan. De broer van C.J. wordt namelijk neergeschoten door een agent die denkt dat hij een geweer in z’n handen heeft, terwijl hij alleen maar een telefoon vasthield. In Amerika wordt er veel over deze kwestie gepraat. Zo kwam ook eerder de film The Hate You Give uit, die dezelfde kwestie aansnijdt.

Director Stefon Bristol schreef het script na de dood van Mike Brown en Eric Gardner, die beide om het leven kwamen door politiegeweld. ‘We hebben nog steeds last van wangedrag van de politie. Ik heb deze film gemaakt omdat ik niet wil dat de discussie doodloopt.’ De film maakt ruimte voor gesprekken en bewustzijn. We moeten nog wel heel even wachten, maar vanaf 17 mei is de film te vinden op Netflix.

Wil je voor the big day toch iets luchtigers? Dan kun je natuurlijk ook Unicorn Store, Someone Great of The Perfect Date kijken!

LEES OOK:

Beeld: YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen