The Social Dilemma

Filmtip: The Social Dilemma, een echte must-see over de schade van social media

We zijn dagelijks bezig met social media, maar hoeveel weet jij er eigenlijk over? In de populaire docu The Social Dillema kom je achter een heleboel creepy secrets van het internet.

The Social Dilemma

Alles op social media wordt nauwkeurig bijgehouden. Naar welke afbeelding je kijkt, hoe lang je er naar kijkt. Ja, serieus: hoe lang je er naar kijkt.’ Dit is nog maar één van de vele bizarre quotes die worden verteld in deze interessante documentaire. De mensen achter dit soort apps weten een stuk meer dan je denkt!

Technische experts, oud-medewerkers van grote bedrijven en zelf de bedenkers achter de ‘like’ button komen aan het woord en vertellen je alle ins- en outs over de achterkant van online platformen en hoe bedrijven als TikTok, Google, Instagram en Facebook miljoenen aan jou kunnen verdienen.

‘Facebook, Gmail, Twitter, al deze diensten weten alles‘, zegt Jeff Seibert, oud-manager bij Twitter. ‘Of je eenzaam bent, of depressief. Ze weten wanneer je naar foto’s van je ex kijkt. Ze weten wat je laat op de avond doet.’

Nieuwe serie nodig? Dan moet je even de nieuwe creepy Netflix- serie Ratched checken!

Docu

De docu is inmiddels al super populair en staat zelfs op nummer 5 in de top 10 Netflix in Nederland. Wil je meer weten over social media en hoe het schade die het heeft aangericht? Dan is The Social Dilemma zeker het kijken waard. De docu duurt 1,5 uur, dus perfect voor een avondje op de bank!

Check ook: QUIZ: Welke Netflix-serie moet op jouw bingelijst?

LEES OOK:

Beeld: The Social Dilemma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen