frozen 2

Frozen 2 verbreekt ook in Nederland records

Het tweede deel van Frozen is nog maar net uit, maar is wereldwijd al razend populair. In Nederland heeft de film in het aller-eerste weekend zelfs meer dan 200.000 bezoekers getrokken en daarmee 1,6 miljoen (!) euro binnengehaald. De opening op woensdag van de nieuwe Disney film, was dan ook the best ever.

Beste opening ever

Nederland heeft maar twee keer nóg iets betere openingen gehad met animatiefilms. Dit was onder andere met de film Finding Dory van Pixar en Despicable Me 3 van Illumination. Maar in Amerika staat de opening van Frozen 2 inmiddels op de allereerste plek! Het eerste weekend dat de film draaide bracht al zo’n 127 miljoen dollar op.

Frozen 2

Dat de populariteit van Elsa, Anna en Olaf nog niet voorbij is, is wel duidelijk. Terwijl Frozen (deel 1) in 2013 uitkwam (feel old yet?), zagen we in de tussentijd een aantal korte films voorbij komen zoals Frozen Fever en Olaf’s Frozen Adventure. Maar na jaren wachten is het moment nu eindelijk daar: deel 2 is uit!

Waarom werd Elsa eigenlijk geboren met magische krachten? Het antwoord roept haar en bedreigt bovendien het koninkrijk. Dat Elsa’s krachten van groot belang zijn in deel 2, is wel te zien. Samen met Olaf, Anna, Kristof en trouw rendier Sven duiken ze een mistig, magisch bos en ontmoeten hier onder andere een nieuwe bevolking.

Lees ook: zo zien de Disney prinsessen er in real-life uit. 

Trailer Frozen 2

Check hieronder alvast de trailer! Al naar de bios geweest? Plan dan een movienight en kies uit deze lijst met beste animatiefilms ever. 

 

LEES OOK:

Bron: RTLBoulevard 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen