lea michele

Glee-actrice Lea Michele verliest sponsorcontract door racistisch gedrag

Je kent Lea Michele misschien wel van onze all time fave serie: Glee. De actrice had een samenwerking met HelloFresh, maar gister heeft het bedrijf dit contract stopgezet nadat er werd beweerd dat Lea racistisch gedrag zou hebben getoond.

Tweet over George Floyd

Het begon nadat Lea een tweet postte die opgedragen was aan de overleden George Floyd. Hierin schreef ze: ‘Hij verdiende dit niet. Dit is niet een eenmalige situatie en het moet stoppen #BlackLivesMatter.’

Haar tweet viel bij een hoop mensen niet in het goede keelgat, en zo ook bij haar oud Glee-collega Samantha Marie Ware. Volgens haar maakte Lea haar leven op de set ‘a living hell’. ‘Weet je nog dat je mijn eerste televisieoptreden een hel maakte? Want ik zal dat nooit vergeten. Ik kan me herinneren dat je iedereen vertelde dat je “in mijn pruik zou schijten” als je de kans kreeg. Dat was een van de dingen die me deed twijfelen aan een Hollywood-carrière’, schrijft Samantha in haar tweet.

Niet veel later volgden ook andere oud Glee-acteurs en -actrices, zo tweette Dabier Snell ook over het racistische gedrag van Lea. ‘Meid, ik mocht van jou niet aan tafel zitten met de andere castleden omdat ik “daar niet thuishoorde”. Fuck you, Lea.”

Dit is de reden waarom gisteren iedereen zwarte vlakken op social media postte.

Geen sponsorship

HelloFresh zag de tweets en besloot de sponsorship van Lea direct stop te zetten. ‘HelloFresh keurt iedere vorm van racisme of discriminatie af. We nemen de beschuldigingen aan het adres van Lea Michele heel serieus en hebben onze zakelijke banden met haar met onmiddellijke ingang beëindigd.’ liet het bedrijf weten via Twitter.

LEES OOK:

Beeld: ANP – Andy Kropa

Bron: NU.nl en RTLBoulevard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen