In de categorie ‘best coming out ever’: een dubbelzijdige spandoek maken voor een concert van Harry Styles, met op de ene kant: ‘I traveled 2846 miles to be here tonight’, en op de andere kant: ‘I’m gonna come out to my parents because of you!!!’, geschreven en er verder niets van verwachten, maar vervolgens met Harry én het hele publiek naar je moeder roepen dat je gay bent.

Tina, she’s gay

Dat is precies hoe de coming out van Grace vorige week ging. Ze hoopte alleen dat haar idool de poster zou zien. Wellhe sure did! En hij wilde er meer over weten. ‘Hoe heet je moeder?’, vraagt de zanger eerst. Grace antwoordt dat haar moeder Tina heet en dat ze in een hotel vlakbij is. Daarop vraagt Harry stilte van het publiek, om vervolgens keihard in zijn microfoon te roepen: ‘Tina, she’s gay!’ Daarna roept hij het publiek op met hem mee te schreeuwen.

Video

Natuurlijk werd alles gefilmd. Als Grace na het concert het filmpje aan haar moeder laat zien, reageert die superlief. ‘Ik hou van je en je kunt zijn wie je wil zijn.’ Grace deelde een foto van het mooie moment op Twitter. Enne… hét filmpje deelde ze daar natuurlijk ook. Met de tekst: ‘Dankjewel dat je een omgeving creëert waarin ik trots kan zijn op wie ik ben. Jouw support voor de LGBTQ+-community heeft me geholpen van mezelf te houden en me veilig te voelen.’ Goosebump alert!

 

Fotografie: Brunopress