Billie Eilish

Heb jij de hidden message gevonden in Billie Eilish’s nieuwe videoclip?

Billie Eilish houdt ervan om in haar videoclips aandacht te vragen voor bepaalde onderwerpen die spelen in de maatschappij. En haar nieuwe videoclip ‘Xanny‘, die gisteren uitkwam, is no different. De hele clip is pretty much een anti-smoking campagne, wat heel goed bij het nummer past.

A different Billie

We herkennen Billie Eilish aan haar baggy clothes en zwart met groene haar, maar in haar nieuwe videoclip Xanny zien we een hele andere Billie. In de clip draagt ze witte kleding en zit ze op een witte bank. En niet te missen: in de videoclip is ze te zien met bruin haar. Wanna know what makes it even better? Billie Eilish heeft ‘m helemaal zelf geregisseerd!

Anti-smoking campaign

Wanneer Billie begint met zingen, komt de camera dichterbij en zien we random handen die sigaretten uitdrukken op haar gezicht. Op een gegeven moment pak ze haar keel vast alsof ze stikt en staat ze op waarna de ruimte zich vult met rook.

Het kan bijna niet anders dan dat ze video een anti-smoking campagne is. De song Xanny gaat over Billie’s hekel aan drugs en alcohol, including sigaretten. ‘This song is obviously about how stupid cigarettes are‘ vertelt de zangeres in dit interview. In een ander interview vertelde Billie het verhaal achter Xanny. ‘Drugs and cigarettes, are you killing yourself. You’re slowly killing yourself with them’ laat ze weten. ‘Loving someone, giving your all to someone is draining. Even if it’s a good thing. Even if you’re in love with someone and they are in love with you, it takes a lot out of you. I don’t wanna love someone I’m gonna lose, because they’re killing themselves.’

Wat de videoclip betreft: het is simpel en legt daardoor goed de focus op het rokersprobleem. Dat maakt de message van de song loud and clear.

Wat vinden jullie van de message die Billie wil overbrengen in de videoclip van Xanny? Laat het ons weten op Instagram @cosmogirl_nl.

LEES OOK:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen