Songfestival

Het Eurovisie Songfestival kan op deze manier toch nog doorgaan

Alle evenementen zijn afgelast vanwege het coronavirus. Filmpremières en concerten worden verplaatst, en ook grote evenementen zoals de Olympische Spelen en het Eurovisie Songfestival gaan niet door. Maar er is nu een oplossing bedacht om dit laatste op een andere manier tóch nog door te laten gaan.

Artiesten

Natuurlijk vinden de artiesten van het Songfestival het net zo jammer als alle fans. Dit jaar zou het festival eindelijk naar Nederland komen, na de overwinning van Duncan Lawrence. Naast dat het Songfestival nu verzet wordt, moeten de artiesten ook allemaal een nieuw nummer inzenden.

Hier check je precies welke evenementen worden verplaatst of afgelast door het coronavirus!

Eurovisie Songfestival alternatief

Natuurlijk is het zonde om al het harde werk voor het nummer dat al ingezonden is (dit is die van Nederland) zomaar weg te gooien. Maar daar heeft het Songfestival nu iets op bedacht!

Het Songfestival komt namelijk dit jaar met een alternatief: thuisconcerten via YouTube. Oude en nieuwe deelnemers geven vanaf 3 april vanuit hun eigen huis concerten op het YouTube kanaal van het Eurovisie Songfestival. Ze zingen hun eigen liedje en coveren ook een andere songfestivalhit die door de fans kan worden ingezonden.

Hier kun je binnenkort de thuisconcerten verwachten!

LEES OOK:

Beeld: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen