Het Eurovisie Songfestival komt met een live alternatief

Alle evenementen zijn afgelast vanwege het coronavirus. Zelfs het Eurovisie Songfestival gaat niet door en dat vinden ook wij erg jammer. Gelukkig zijn er oplossingen bedacht! Naast dat er thuisconcerten van alle deelnemers worden gegeven, komt er ook een liveshow in Nederland.

Liveshow

Op 16 mei zenden de Europian Broadcasting Union (EBU) en omroepen AVROTROS, NPO en NOS een vervangend programma uit in plaats van de grote finale. De liveshow Eurovision: Europe Shine zal worden gepresenteerd door Chantal Janzen, Jan Smit en Edsilia Rombley vanuit een lege studio. Ook Nikkie van NikkieTutorials zal zoals gepland online content uitzenden voor het programma.

(Psst, check hier een kijkje in Nikkie haar secret studio)

Artiesten

Natuurlijk vinden de artiesten van het Songfestival het net zo jammer als alle fans. Dit jaar zou het festival eindelijk naar Nederland komen, na de overwinning van Duncan Lawrence vorig jaar. Gelukkig zingen de artiesten alsnog een klein stukje van hun nummer in de uitzending van Eurovision: Europe Shine, maar doen ze dat nu op afstand. Ook verschijnen er in de show oud-deelnemers van het Eurovisie Songfestival.

In 2021 wordt het Songfestival alsnog gehouden in Rotterdam. Ook blijft Jeangu Macrooy kandidaat voor Nederland, al moet hij wel een nieuw nummer inzenden. Check hier welk nummer hij voor dit jaar had.

Hier check je precies welke evenementen worden verplaatst of afgelast door het coronavirus.

LEES OOK:

Beeld: Giphy

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen