Het reizen met de trein wordt voor jongeren goedkoper!

Een OV-kaart hebben we tegenwoordig allemaal, maar zo een kaart + de kosten die we ermee maken kunnen best hoog oplopen. NS meldt dat ze verandering willen brengen in de kosten om reizende jongeren te stimuleren.

Nieuwe kaarten

Jongeren tussen de 12 en 18 betalen momenteel nog gewoon een normale ritprijs, maar vanaf deze zomer komt daar verandering in. Er komen twee nieuwe soort kaarten: een dagkaart van €7,50 en met deze kaart kun je onbeperkt reizen buiten de spits. Daarnaast komt er ook een weekendkaart. Voor deze kaart betaal je €15,00 en hiermee kun je ieder weekend naar elk station reizen, hoe chill is dat?!

Uit onderzoek blijkt dat heel veel jongeren dat wel zouden doen als de treinkaartjes goedkoper zijn. Dat willen we stimuleren‘, laat een woordvoerder van NS weten.

Wist je al dat we nu ook met de trein naar Disneyland Parijs kunnen?

Andere prijzen

NS denkt door de reizen goedkoper te maken, jongeren sneller de trein zullen pakken. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen al goedkoper reizen met een Railrunner van €2,50 of zelfs gratis als ze een eigen OV-kaart hebben met een Kids Vrij abonnement.

Rijs jij vaak met de trein? Deel je antwoord met ons op Instagram @cosmogirl_nl

LEES OOK:

Beeld: GettyImages

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen