instagram

Instagram gaat pesten tegen met nieuwe functie

Als het ergens makkelijk is om te pesten, is het wel op social media. We all know: een (anonieme) haatcomment is zo geplaatst. Om dit tegen te gaan, heeft Instagram een nieuwe functie geïntroduceerd. Ook komt er een tool om pesters te muten. Way to go Insta!

Insta: “Are you sure?”

Hoe de antipestfunctie werkt? Een algoritme herkent bepaalde woorden of zinsdelen die vaak door gebruikers worden gerapporteerd als ongepast. Plaats je een comment waarin deze woorden of zinsdelen voorkomen, dan vraagt Insta: “Are you sure you want to post this?” In een voorbeeld dat Insta van de functie deelt, zien we iemand die “You are so ugly and stupid” wil plaatsen, met deze melding eronder.

Insta pesten haatcomment Cosmogirl

Ja, dat betekent inderdaad dat je de melding gewoon kunt negeren en je haatcomment alsnog kunt plaatsen, maar volgens Insta blijkt uit tests dat sommige mensen hun post wel wissen of aanpassen. En alle beetjes helpen, right? Bovendien wordt degene die zo’n comment wil plaatsen wel even een spiegel voorgehouden.

Restrict

De functie is eerst alleen beschikbaar voor Engelstalige gebruikers, maar het is de bedoeling dat de functie uiteindelijk wereldwijd beschikbaar is. Daarnaast kun je met de andere nieuwe tool, Restrict, vervelende comments wegfilteren zonder de plaatser ervan te blokkeren. “We wilden een feature creëren waarmee gebruikers in de hand kunnen houden wat er op hun feed gebeurt, zonder mensen te hoeven blokkeren”, zegt Instagram-baas Adam Mosseri. Als je iemand ‘Restrict’, zijn de comments die diegene plaatst alleen door hem of haar zelf te zien. Je kunt ze wel approven zodat ze zichtbaar zijn voor anderen. Ook kan diegene niet zien wanneer je actief bent op Insta en of je zijn of haar DM’s hebt gelezen.

Instagram restrict cosmogirl

“Het is onze verantwoordelijkheid om van Instagram een veilige omgeving te maken”, aldus de Insta-baas, die ook zegt binnenkort graag meer updates te willen geven.

Zo kun jij dus weer lekker zorgeloos je selfies en Insta-worthy vacay pics delen, waarvoor de app bedoeld is.

LEES OOK:

Beeld: iStock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen