James Charles

James Charles verliest in drie dagen drie miljoen volgers

Het was een druk weekendje. Terwijl de hele offline wereld Moederdag vierde, was de online wereld in de ban van een Spetterende Sister Show.

Battle is in the Hair

Beauty Guru James Charles is één van de bekendste in z’n vak, maar dat was misschien allemaal niet gebeurd zonder de hulp van collega-YouTuber Tati -GlamlifeGuru- Westbrook. Tati plugde James vanaf het begin van zijn carrière op haar kanaal, met toen een kleine 5 miljoen volgers (nu 9 miljoen) had James Charles meteen een groot publiek. De vriendschap van Tati en James Charles was zo hecht dat James Charles z’n haar mom noemde. In 2018 lanceerde Tati haar beautymerk Halo, een vitaminelijn voor huid, haar en nagels. Met deze producten sloeg Tati een andere weg in dan de meeste collega-YouTubers. Slechts één ander bekend merk richtte zich op hetzelfde deel van de markt: Sugar Bear Hair. Tot grote verbazing van volgers en de beauty community alike, promootte James Charles Sugar Bear Hair op zijn Instagram, de grootste concurrent van zijn beauty mom, dus. Op zich was dat niet eens het probleem volgens Tati. Wel pijnlijk: James Charles had tegen Tati gezegd haar merk niet te willen promoten vanwege zijn jonge doelgroep. Tati was dan ook verbaasd toen zij opeens z’n promo zag. Hij had haar ook verteld dat hij Sugar Bear Hair een vreselijk merk vond, dus z’n actie kwam niet overeen met zijn woorden. Tati greep naar Instagram en plaatste een emotioneel filmpje waarin ze bekende geschrokken te zijn van haar beauty son’s switch. Niet lang daarna begonnen sommige mensen uit de Beauty Community – we are looking at you Gabriel Zamora- zich ermee bemoeien. Dit resulteerde in een 43 minute lange video waarin Tati haar banden verbreekt met James Charles.

Sister Breakup

We snappen dat een video van 43 minuten iets te lang kan zijn en jij die afleiding niet kan gebruiken, daarom geven we jullie een korte update:

Volgens Tati had ze dit achter gesloten deuren willen oplossen, maar de bemoeienissen van YouTubers en ander gedrag van James Charles dreven haar tot het posten van haar kant van het verhaal. De beschuldigingen zijn niet mis. James Charles zou slecht praten over collega’s, asociale en seksuele opmerkingen maken over anderen (tijdens Tati’s B-day diner waar haar familie bijzat, in het openbaar),  heteroseksuele mannen proberen te versieren, hun geaardheid proberen te veranderen en van mening zijn dat hij dit alles kan doen, omdat hij een bekendheid is. Tati noemde een voorval tijdens haar verjaardag waar James Charles again and again het nummer van een ober probeerde te krijgen. De ober, z’n collega’s, Tati en haar friends gaven al aan dat deze ober geen interesse had. James zou daar wel verandering in brengen, ”cause he is a celebrity.” De break-up ging volgens Tati allang niet meer om de vitamines, maar om het -volgens haar- vervelende en egoïstische  gedrag van James Charles. Hij zou na het gedoe met Sugar Bear Hair Tati gebeld hebben om te vragen om zijn excuses publicly te accepteren, want de ruzie zou slecht zijn voor zijn imago. Tati schrok van zijn belletje. Zelf bood hij namelijk geen excuses aan. Volgens haar dacht James Charles niet aan hoe hij haar gekwetst had, maar alleen aan zijn eigen beschadigde imago.

 Sister Shockwave

Wat volgde? Een filmpje dat 33 miljoen keer is bekeken en een excuus van James Charles. In zijn verontschuldigingen noemt hij ook z’n echte moeder, die op social media Tati a piece of her mind gaf. De meeste mensen konden om deze actie niet lachen. Gelukkig zijn er wel andere moederlijke post waar je om moet grinniken. De excusesvideo heeft waarschijnlijk niet het effect gehad waar hij op hoopte. De video heeft een 446k likes en 2,3 miljoen dislikes. Superveel mensen doen hun verhaal over James Charles en hun ontmoeting met hem. Overal doken er screenshots op van James Charles die in de dm’s gleed van verschillende heteroseksuele mannen, famous and famously unknown. Zelfs Zara Larson’s liefje was niet veilig voor zijn aandacht. Ondertussen zijn James Charles abonnees gedaald van 16,5 naar 13,8 miljoen. Tati is juist gegroeid van 5,9 naar 9 miljoen. Op de hulp van andere Youtubers hoeft James Charles ook niet te rekenen. Jeffree Star, Shane Dawson, Katy Perry en Iggy Azalea volgen hem al niet meer. Zelfs Morphe, waar James Charles mee samenwerkte voor o.a. zijn palette, is niet meer in zijn socials te vinden.  Ook zijn kledinglijn, Sister Appearal, is stopgezet door het bedrijf Killer Merch en raadt een van wie Killer Merch is? Jeffree Star. Hiermee lijkt het of the beauty YouTuber een statement wil maken. Gisteren deed ook de bekende ober zijn verhaal. De ober vertelt rond die tijd bicurious te zijn en op advies van z’n zus met James Charles af te spreken. Het klikte tussen de twee en James Charles wilde hem zelfs naar LA laten overvliegen, maar na een tijdje contact kwam de ober erachter dat hij heteroseksueel is. De ober vertelde James toen dat hij toch zeker wist dat hij geen gevoelens voor hem had. Hoe James Charles reageerde, kun je in het filmpje hieronder bekijken. Gelukkig zijn er bedrijven die hun best doen om dramaloos door het leven te gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=-_8_xPvQQdQ

https://www.youtube.com/watch?v=PoVZg4KjRxU

^ Tati’s video

https://www.youtube.com/watch?v=9ws6nxMk6I0&t=1s

^ James Charles video

LEES OOK

Beeld: Instagram @JamesCharles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Anoniem
    Reactie: Usually I don't learn article on blogs, but I wish to say that this write-up very compelled me to try and do it! Your writing taste has been surprised me. Thanks, very great article. my web-site; http://a8.net
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen