Instagram heeft wéér een nieuwe functie toegevoegd. Vandaag heeft het platform bekend gemaakt dat alle Instagram gebruikers nu duidelijker kunnen aangeven met welke apps en sites zij hun data willen delen. Klinkt goed!

Data delen

Instagram vindt het belangrijk om de informatie van hun gebruikers te beschermen, maar willen ook de gebruiker zelf meer controle geven over hun eigen data. Daarom heeft Instagram vandaag een nieuwe functie toegevoegd waarmee je zelf kan bepalen welke informatie je deelt met bepaalde apps en websites. Het platform is on a roll met functies toevoegen of verwijderen. Zo kregen we al eerder de anti-pest functie.

Vanaf vandaag kan je zelf instellen welke data je wilt delen met bepaalde bedrijven. Zo kun je bij apps waaraan je je Instagram hebt gelinkt, aanvinken of ze toegang mogen tot bijvoorbeeld je geplaatste foto’s of je gebruikersnaam.

Instagram is de laatste tijd helemaal anti-stalken, want sinds kort kun je ook niet meer zien wat jou vrienden hebben geliked.

Waar kan ik het vinden?

Je kunt de functie vinden in je menu (de 3 horizontale rechtsboven bij je profiel). Kies dan ‘Instellingen’ en klik op ‘Beveiliging’. Hier vind je ‘Apps en websites’. Vanuit hier heb je zelf de keuze of je een bepaalde app/website wilt verwijderen of de toegang wilt aanpassen. Door op ‘Verwijder’ te klikken, zorg je ervoor dat het bedrijf geen toegang meer krijgt tot jouw informatie.

Ook is toegevoegd dat de eerstvolgende keer dat je je Instagram gaat linken aan een app of website, je op een pagina komt van Instagram waarop je kunt zien tot welke informatie dat bedrijf toegang wilt. Vervolgens kun je zelf klikken of je door wilt gaan en het oké vindt dat zij die informatie van jou mogen of niet.

Nog niet iedereen kan gebruik maken van deze functie, maar binnen een jaar zal dat wel zo zijn. Vind jij het goed dat Instagram ons zelf deels de controle geeft over het delen van onze data?

 

LEES OOK:

Beeld: iStock