JeffreevsKylie

Jeffree Star slams Kylie Jenners #1 plek op Forbes-lijst

Jeffree Star staat bekend om zijn excentriciteit en bluntness en steekt zijn mening over het nieuwe Forbes-lijstje van youngest selfmade billionaire niet onder stoelen of banken. Hij zegt dat híj eigenlijk op 1 zou staan en niet Kylie… We leggen je even uit hoe het zit:

Nummer 1

Afgelopen maart kwam Forbes uit met een lijstje van jongste self-made billionaires. Het jongste telg van de Jenner-Kardashian clan, Kylie, stond op nr 1. Deze countdown startte een golf van kritiek, want Kylie zou niet zo heel erg selfmade zijn als anderen in de lijst. The make-up tycoon komt uit een familie met geld en laat dat nou ook net één van de bekendste families in de entertainment-industrie zijn, waarvan verschillende members al een succesvolle business hadden. Natuurlijk is het succes van het Kylie impressive, maar de meningen zijn dus verdeeld over haar selfmadeness.

Secret Billionaire

In the middle of the hassle deed een concurrent van Kylie een boekje open: Jeffree Star confessed dat Forbes hem op de eerste plek wilde zetten, maar dat hij het aanbod had afgewezen! Say what? Waarom hij het afwees, zegt hij er alleen niet bij. Jeffree heeft zelf een mega make-upimperium. De Youtuber started off als zanger op MySpace (in een donkere wereld voor Youtube en Instagram), maar hij verruilde MySpace voor een Youtube-carrière. Hij begon hier als make-upguru en uiteindelijk lanceerde Jeffree een make-up lijn. In een documentaire-serie over de beauty-Youtuber bekende Jeffree dat hij verschillende bedrijfjes had en Forbes concludeert dat Stars make-up merk meer dan 1 miljard dollar waard is, maar ze kunnen dat niet bevestigen, omdat z’n inkomsten van zijn bedrijf private zijn. Gezien Jeffree verschillende bedrijven heeft en zijn merk hem alleen al een billionaire maakt, is het niet gek dat Jeffree de eerste plek claimt.

Selfmade Star

De Youtuber heeft een heel andere start gehad dan zijn concurrente. Zijn vader overleed toen Jeffree drie was. Zijn moeder moest reizen vanwege haar baan en hij werd opgevoed door zijn grootouders. Na zijn graduation verhuisde Jeffree naar LA, waar hij werkte als een M.A.C. make-up artist in de winkel. Nu heeft hij een van de most populair make-up merken in de wereld. Sinds een tijdje is Jeffree Star Cosmetics te koop in Nederland, het merk van Kylie is voorlopig alleen in Amerika en Amerikaanse webshops te koop.

Jeffree Star

LEES OOK:

Beeld: Instagram @jeffreestar & @kyliejenner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen