Kim K

Kim Kardashian noemt Zwarte Piet ‘disturbing’

Elk jaar is het weer zover: niet alleen de Sint staat voor de deur, maar ook de Zwarte Pietendiscussie. In Nederland heeft iedereen er wel een mening over, maar nu heeft de traditie een tripje de wereld rond gemaakt en mengen ook Amerikaanse sterren zich ook in de discussie.

‘Hou gewoon terug’

Het begon vorige week dinsdag met rapper Waka Flocka. ‘Netherlands I can’t f*king believe this 😡, schrijft hij op zijn Instagram. Hij weigert naar Nederland te komen voor shows totdat er iets gedaan wordt aan de traditie. Ook de Nederlandse rapper Ronnie Flex uit zich op social media. ‘Ik hou van NL cultuur… hou gewoon terug’, schrijft hij in een tweet.

‘Disturbing’

Naast de aandacht die de Zwarte Pietendiscussie krijgt van rappers, heeft celeb Kim Kardashian er ook nog iets over te zeggen. ‘Deze Nederlandse ‘traditie’ genaamd ‘Zwarte Piet’ is verontrustend!’, tweette ze aan haar 62,3 miljoen volgers. Onder haar bericht linkt ze naar een artikel van tegenstanders van Zwarte Piet.

In Amerika is al vaker kritiek geuit over het racistische karakter van Zwart Piet. Zo schreven de Verenigde Naties al een rapport waarin de traditie werd veroordeeld en waarin werd opgeroepen om Zwarte Piet aan te passen.

LEES OOK:

Beeld: Instagram @kimkardashian

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen