woningsdag

Koningsdag wordt dit jaar ingeruild voor ‘Woningsdag’

Aangezien de corona-maatregelen tot en met 28 april duren (en misschien nog wel langer), betekent het dat er dit jaar ook geen Koningsdag zal zijn. Heel veel mensen vinden dit superjammer, en daarom is er een alternatief bedacht: Woningsdag.

Woningsdag

Op Koningsdag lopen we het liefst uren over rommelmarkten, bezoeken we festivals en zijn er door het hele land grote evenementen en optredens. Helaas kunnen we dat alles dit jaar op onze buik schrijven. Eerder was er al een online petitie gestart om Koningsdag te verschuiven naar 31 augustus, maar hoe het er nu naar uitziet zal ook dat er niet van komen.

Om er toch nog een feestje van te kunnen maken, kwam de Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen (KBOV) daarom met een alternatief programma voor 27 april.

Woningsdag

De KBOV vraagt iedereen om toch nog feestelijk de vlag uit te hangen op 27 april. ‘Voor de jarige koning en voor elkaar. Voor het zorgpersoneel, voor de onderwijzers, voor iedereen die zich inzet voor de samenleving.’ Tussen 9:45 en 10:00 uur worden de klokken geluid en om 10 uur zal het Wilhelmus klinken.

Verder worden door Oranjeverenigingen, Ali B en burgemeesters alle muzikanten en artiesten opgeroepen om tussen 15:00 en 16:00 uur op te treden voor ouderen in hun buurt. Als afsluiter, zal er om 16:00 uur een nationale toost zijn. De bedoeling is hiermee dat iedereen op hetzelfde moment zijn glas in de lucht steekt en een toost uitbrengt op elkaars gezondheid.

Extra’s

Naast het landelijke programma, organiseren veel Oranjeverenigingen ook nog hun eigen alternatieven. Zo kun je bijvoorbeeld online een Koningsquiz en Bingo spelen en is er een digitale kleedjesmarkt. Ook brengt de Stichting Alphense Oranje Vieringen een speciale oranje krant uit met hierin tips over hoe je thuis een feestje kan vieren.

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Bron: Omroepwest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen