Corendon

Kunnen we deze zomer op ‘coronavrije’ vakantie met Corendon?

Was je van plan deze zomer nog naar en zonnige bestemming te gaan, maar dreigt dit vanwege het coronavirus in de soep te lopen? Geef je vakantieplannen nog niet op! Corendon gaat er namelijk voor zorgen dat je deze zomer nog veilig en ‘coronavrij’ op vakantie kan!

‘Coronavrije’ vakantie

Heb je een vakantie geboekt na 26 juni? Lucky you! Dan kom je namelijk in aanmerking voor zo een ‘coronavrije’ vakantie. Maar wat houdt zo’n vakantie nou precies in? CG! zet de regels en voorwaarden even voor je op een rijtje.

Antistoffentest
Vlak voordat je het vliegtuig instapt word je op een testlocatie naast Schiphol getest op het coronavirus. Wil je zo’n test? Dan kun je je op 13 mei tegen een betaling van €69 je hiervoor aanmelden. De antistoffentest toont aan of mensen in aanraking zijn geweest met het coronavirus en hierdoor een zekere mate van immuniteit hebben opgebouwd; de coronatest die straks aan vakantiegangers wordt aangeboden toont de aanwezigheid van het virus zelf aan.

De afgelopen weken is er een teststraat ingericht in het Corendon City hotel in Amsterdam. Honderden medewerkers van Corendon hebben zich afgelopen weekend vrijwillig aangemeld voor een sneltest die de aanwezigheid van antistoffen tegen COVID-19 aantoont. Ervaren medische teams voeren de tests uit en de beoordeling van de uitslag gebeurt door gekwalificeerde artsen.

Met deze app kun je checken of je mogelijk besmet bent met het coronavirus

Besmettingsbronnen
Vervolgens zorgt Corendon ervoor dat je zo weinig mogelijk in contact komt met mogelijk besmettingsbronnen. Dit geldt voor de transfer naar de luchthaven, de incheck, de vlucht en de transfer naar het all-inclusive hotel. Eenmaal in het hotel (waar iedereen getest is) hoef je geen rekening te houden met de anderhalve meter-regel.

Resort
De enige voorwaarde is dat je de hele vakantie niet van het resort af mag. Geen tripjes met de scooter, of shoppen in een stadje dus!

Veiligheid voor alles
Er moet nog heel veel worden geregeld bij Corendon om deze ‘coronavrije’ vakanties vanaf 26 juni aan te kunnen bieden. Als er ook maar enige twijfel bestaat over de veiligheid van de vakantiegangers, dan zal Corendon meteen de start van het programma uitstellen, want gezondheid en veiligheid staan natuurlijk op de eerste plaats! 

Lees hier of er een kortere zomervakantie komt door het coronavirus

Vakantiebestemming

Corendon kan de veiligheid alleen garanderen als zij daadwerkelijk controle hebben over de hele reis. Tot nu toe is dat alleen mogelijk bij vakanties met hun eigen airlines en Corendon hotels. De eerste bestemming waarbij de ‘coronavrije’ vakantie mogelijk is, is Antalya een plaatsje in Turkije. Natuurlijk hoopt Corendon hier in de toekomst meer bestemmingen aan toe te voegen zoals Ibiza en Curaçao. Hier lees je alles over de ‘coronavrije’ vakanties van Corendon.

Stress door corona? Dit is hoe je het kan verminderen!

LEES OOK:

Beeld: ANP
Bron: Corendon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen