jesy nelson

Little Mix zangeres Jesy zat in een depressie en deed zelfs een zelfmoordpoging

Dankzij social media kan iedereen maar zeggen wat hij of zij van je vindt, maar helaas dit is niet altijd positief. Dat ondervond ook Little Mix-zangeres Jesy Nelson. Toen ze bekend werd, kreeg ze bakken haat over zich heen via social media. Dit werd haar op een gegeven moment teveel. Zelfs zo erg, dat ze in 2013 probeerde een einde aan haar leven te maken.

Meningen

In haar BBC-docu Jesy Nelson: Odd One Out vertelt ze hoe ze in een depressie was geraakt nadat ze op social media totaal omlaag werd gehaald. Nadat ze met Little Mix de Britse versie van de X Factor had gewonnen, begon al snel een golf van negatieve opmerkingen, die zevervolgens niet meer kon loslaten.

Jesy werd op een gegeven moment geobsedeerd door alle meningen die online werden gegooid over haar. Zo gaf ze aan dat ze elke ochtend een vaste routine had: eerst wakker worden, daarna social media openen en daar de ergste dingen over haarzelf opzoeken. ‘Ik zocht onder andere op “Jesy dik” of “Jesy lelijk.”‘ Ondertussen werd haar band Little Mix steeds populairder, kreeg ze een eetstoornis, bleven mensen negatief over haar en werd ze depressief. Ze kon alle negativiteit niet meer aan en deed toen uit wanhoop een zelfmoordpoging.

Eetstoornis

Uiteindelijk stopte de Little Mix-zangeres met eten op dagen voor filmopnames of als ze wist dat ze op tv zou komen. Ze hongerde zichzelf uit en dronk daarnaast vier dagen alleen maar Cola Light. ‘Werd ik duizelig? Dan at ik een pakje ham, omdat ik hiervan wist dat er toch weinig calorieën in zaten.’ Maar zodra ze ging eten, haatte ze zichzelf weer.

Poging tot zelfmoord

‘Fysiek werd alles zo zwaar en kon ik het gewoon niet meer aan’, vertelde Jesy. Dit was het dieptepunt, waarop ze probeerde uit het leven te stappen. Gelukkig is haar poging uiteindelijk niet gelukt. Hierdoor kwam ze er daarentegen wel achter dat er iets moest gebeuren en dus gooide ze het roer om. ‘Het was een lang, maar ook erg zwaar proces. Het lukte niet om mezelf te helpen, maar zodra ik Twitter had verwijderd, veranderde alles.’ Hierna voelde ze zich beetje bij beetje weer de oude worden. Gelukkig gaat het nu beter met de zangeres.

Herken jij je hierin, denk je aan zelfmoord of ken jij iemand die denkt aan zelfmoord? Zoek hulp! You don’t have to do this alone. Bel de zelfmoordpreventielijn op 0900-0113.

LEES OOK:

 

 

Beeld: Instagram @JesyNelson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen