LVMH

LVMH legt de productie van parfum tijdelijk stil voor dit product

Elk bedrijf neemt zijn eigen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan (‘we doen dit samen, niet alleen’). LVMH, luxeconglomeraat van beautyproducten van onder andere Dior, Guerlain en Givenchy, legde de productie van deze merken stil om te werken aan de productie van een product wat momenteel hoognodig is in Frankrijk.

Productie staat stil

Bernard Arnault, oprichter en bestuursvoorzitter van LVMH, bracht op 15 maart een persbericht naar buiten met hierin het bericht dat het bedrijf tijdelijk gaat stoppen met de productie van parfums, zodat ze een enorme hoeveelheid aan desinfecterende handgel kunnen produceren. Deze handgel gaan ze vervolgens gratis leveren aan verschillende gezondheidsorganisaties in Frankrijk, om zo verspreiding van het virus tegen te gaan.

Lees ook: Ariana Grande is boos op fans door het niet serieus nemen van Coronavirus

Besmetting in Frankrijk

Het Coronavirus dook als eerste op in China. Het was een nieuw, onbekend virus waarvan we niet wisten hoe snel het zich zou verspreiden en hoe ernstig het zou zijn. Al snel verspreide het virus zich als een lopend vuurtje en inmiddels is er geen ontkomen meer aan. Ook de besmettingen in Frankrijk lopen hoog op en om verdere besmetting te voorkomen is desinfecterende handgel dus hard nodig. De handgels zijn al bijna niet meer te krijgen in de winkels, dus de schenking van LVMH komt als geroepen. Wat een goede actie!

LEES OOK:

Beeld: Dior

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen