corona app

Met deze app kun je checken of je mogelijk besmet bent met het coronavirus

In deze coronatijden maken we ons allemaal druk om het kleinste kuchje, niesje of pijntje. ‘Oh nee, het zal toch niet…?!’ Wanneer weet je of deze klachten echt iets betekenen voor je gezondheid? Natuurlijk raden we je aan de dokter te bellen als je je echt zorgen maakt, maar sinds vandaag kun je je klachten ook checken in een corona app: De Corona Check.

Symptomen

In de app kun je makkelijk al je symptomen invullen, zoals of je vaak hoest, niest en hoe hoog je temperatuur is. Als het erop lijkt dat je besmet bent met het COVID-19 virus, wat beoordeeld wordt door een algoritme, wordt er contact met je opgenomen door medisch personeel. Huisartsen, artsen in opleiding en verpleegkundigen zijn bij dit proces betrokken. Een gebruiker wordt vervolgens geadviseerd om de huisarts te bellen.

Wist je al dat Facebook nieuwe corona reacties heeft toegevoegd? Check ze hier!

De Corona Check

De app ‘De Corona Check’ is beschikbaar voor iedereen in Nederland boven de 18 jaar. Om de app te kunnen downloaden, moet je je eerst aanmelden op deze site. Momenteel vullen dagelijks rond de 70.000 mensen hun klachten in, waarvan er bij zo’n 4.000 mensen al is uitgekomen dat ze mogelijk corona hebben.

Nadat de app heeft vastgesteld dat je zeer waarschijnlijk corona hebt, moet je wel nog getest worden om hier zeker van te zijn.

Privacy

Wel willen we even gezegd hebben dat er een hoop te doen is rondom je privacy bij verschillende corona-apps. De overheid wilde er ook een laten maken, maar de vraag is hoe veilig je privacy dan is, wat er met je gegevens gedaan wordt en hoe een samenleving met een corona-app eruit zou ziet. Zo zou de app van de overheid niet verplicht worden, maar is het niet duidelijk of het ov, horeca of whatever je bijvoorbeeld mag weigeren als je de app niet hebt. Daarom luidt onze tip: ook al is dit dus niet dezelfde app, wees wel altijd kritisch op de voorwaarden, in plaats van gewoon op ‘akkoord’ te klikken.

Stressed out door het coronavirus? Dit is een manier om de stress te verminderen!

LEES OOK:

Bron: NU.nl

Beeld: ANP

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen