specialsocialclub

Met of zonder beperking: de feesten van De Special Social Club zijn voor iedereen

Een beperking kan soms in de weg zitten als je een avondje uit wilt gaan, wilt dansen en nieuwe mensen wilt leren kennen. Het resultaat is dat mensen met een beperking in een isolement gaan leven en dat wil De Special Social Club verbreken. De stichting organiseert daarom feesten om mensen met een beperking met elkaar te verbinden en te zorgen dat ze sociale contacten kunnen leggen.

De Special Social Club

Bob, de broer van oprichter Hugo van den Biggelaar (25) was een inspiratie voor de feesten. Hij heeft autisme, waardoor hij over minder ontwikkelde sociale vaardigheden beschikt en bijvoorbeeld geen mensen durft aan te spreken. Het is daarom voor hem lastig om op de zaterdagavond te feesten in de club of café. Het enige wat overbleef was een ‘suffe’ dansavond in het buurtcentrum. ‘Goed bedoeld’, vertelde Hugo aan het Parool, ‘maar die locaties zijn zo lullig, en de mensen die het organiseren zitten heel erg in een zorgrol.’

Hugo merkte dat de vraag naar een leuke avond dansen voor personen als zijn broer er wel is, maar dat het aanbod ontbreekt. Daarom besloot hij met twee vrienden het heft in eigen handen te nemen en zelf een knalfeest te organiseren voor mensen met een beperking. Het bleek zo’n groot succes dat komende zaterdag alweer de vierde editie plaatsvindt!

Party!

De feesten wordt veel door jongens en meiden met autisme bezocht, maar eigenlijk is iedereen welkom. Ook bezoekers met een of meer beperkingen, zoals Gilles de la Tourette, syndroom van Down en lichamelijke handicaps komen het feestje mee pakken. Waar zij zich niet op hun gemak voelen in normale clubs, maar wel van dansen en muziek houden, zijn de feestjes van The Special Social Club een goeie alternatieve optie om los te gaan.

special social club

Who, what, where?

De eerstvolgende editie is komende zaterdag 13 april al! Misschien heb jij wel broers, zussen, buurjongens, buurmeisjes, neefjes, nichtjes, you name it, voor wie deze feesten geschikt zijn of wil je er misschien zelf heen (je moet wel 18 jaar of ouder zijn)! Via despecialsocialclub.nl vind je meer informatie en kun je je inschrijven voor updates over toekomstige edities in Amsterdam en andere steden.

Wanneer: zaterdag 13 april 2019

Waar: Sexyland, een club op de NDSM-werf in Amsterdam (begeleiding van Amsterdam Centraal naar de locatie is mogelijk)

Hoelaat: 20:00 – 00:30 uur

Entree: €7,50 (deurverkoop, inclusief welkomstdrankje en gadget)

Leeftijd: 18+

Doe in de tussentijd al wat inspiratie op voor een leuk party outfitje!

special social club

LEES OOK:
Beeld: De Special Social Club

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen