Lowlands 2019

12x Acts die je niet mag missen op Lowlands

Nog twee nachtjes slapen – of 1, als je die hardcore campingganger bent die morgen om 09.00 uur al haar tentje aan het opzetten is – en we mogen weer: LOWLANDS, woohoooo!

Door de voorspelde regen worden kaartjes en masse aangeboden op TicketSwap, maarre… Definitely not ours. Met een paar fashionable regenlaarzen en ditto regenjas, tellen we de uren af tot we op het festivalterrein staan. En naar deze X must-see acts uit de Lowlands line-up kijken we ‘t meest uit.

Must-see acts op Lowlands 2019

1. BILLIE EILISH

Does she even need an introduction? De 17-jarige boss babe is sinds Ocean Eyes een van onze all-time favorite artists. En met elke track die ze uitbrengt (of met elke badass foto die ze op Insta plaatst), wordt onze liefde voor haar alleen nog maar groter. Het feit dat ze in de grootste tent op Lowlands staat blows our mind, maar of we verbaasd zijn? Natuurlijk niet. Billie deserves the world.

Billie Eilish / zaterdag 15.30 uur / Alpha

2. ANNE-MARIE

Fun fact: wist jij dat Anne-Marie drievoudig wereldkampioen karate is? Neither did we! Stiekem zijn we wel blij dat ze haar karateband heeft ingewisseld voor een microfoon, want anders hadden we haar niet live kunnen zien op Lowlands. En we obvs love her music!

Anne-Marie / vrijdag 17.30 uur / Alpha

Van Amsterdam tot Australië

3. DONNIE

Beetje vreemd, maar wel… Chill. Grote kans dat je Amsterdamse rapper Donnie kent van zijn te fijne track Snelle Planga, maar trust us als we zeggen dat dit slechts een van zijn pareltjes is. Voor zijn laatste album Door Het Licht werkte hij samen met o.a. Willie Wartaal en Vjeze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig en we kind of really love it.

Donnie / vrijdag 12.30 uur / Bravo

4. TAME IMPALA

Heel, héél fijn bandje uit het Australische Perth. Met hun psychedelische pop tracks, sta je for sure de hele avond te dansen. En zonder al teveel te spoilen: hun shows zijn AMAZING.

Tame Impala / zondag 21.30 uur / Alpha

Crowdsurfen & moshpits

5. TWENTY ONE PILOTS

Als we Lowlands mogen geloven (which we do), brak deze Amerikaanse band de Heineken-tent in 2015 al helemaal af. Met een drummende crowdsurf en een achteruitsalto van de piano af, welteverstaan. Of ze dat dit jaar in de Alpha ook gaan doen, moeten we nog maar afwachten. Maar worth a visit is hun show zeker.

Twenty One Pilots / zaterdag 21.45 uur / Alpha

6. JOOST

Proppen was het wel, bij zijn show in de X-Ray vorig jaar. En zweten, want was het HEET. Met een mega moshpit en een – wat leek op een eindeloze – crowd springende mensen, was Joost een van de leukste acts van heel Lowlands. Dit jaar doet hij weer, maar dan in een grotere tent. Get ready…

Joost / zaterdag 13.15 uur / Heineken

New girl crush

7. JORJA SMITH

Meet your new girl crush. De Britse Jorja Smith is pas 22 jaar, maar heeft nu al samen gewerkt met Drake. Enne, he asked her! Haar debuutalbum Lost & Found pikte in no time miljoenen streams op, en wij snappen wel waarom. She’s awesome AF.

Jorja Smith / vrijdag 18.30 uur / Bravo

8. ZIGGY MARLEY

Jep, de zoon van. Net als zijn vader Bob Marley, maakt Ziggy Marley hele fijne reggaeliedjes. En dat hij optreedt op de enige Lowlands-dag dat er zon voorspeld wordt? Kan geen toeval zijn natuurlijk.

Ziggy Marley / vrijdag 19.00 uur / Heineken

Ronnie Flex in de Alpha

9. RONNIE FLEX & DEUXPERIENCE

Ons eigen Ronnie. In de grootste tent op Lowlands. We couldn’t be more proud <3.

Ronnie Flex & Deuxperience / vrijdag 15.30 uur / Alpha

10. DERMOT KENNEDY

Misschien dat je zijn naam nu voor de eerste keer voorbij ziet komen, maar don’t let that fool you. De Ierse singer-songwriter haalde in no-time miljoenen streams binnen voor zijn debuutalbum. Sindsdien staat hij voor de ene na de andere uitverkochte zaal en verovert hij alle harten met zijn poëtische lyrics. We’re excited to see him!

Dermot Kennedy / zaterdag 13.30 uur / Alpha

Let’s dance!

11. HONNE

Zin om te dansen (zijn cirkels rond)? Rennen naar Honne dan! Trust us.

Honne / zaterdag 12.30 uur / Bravo 

12. THE VACCINES

Britse rockband die gegarandeerd voor een massive feestje gaat zorgen. Wil je niet missen.

The Vaccines / zaterdag 17.00 uur / Heineken

LEES OOK:

Fotografie: Lowlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen